KPN biedt klanten Wifi netwerk aan via samenwerking met Fon

KPN heeft een overeenkomst gesloten met Fon, ’s werelds grootste publieke Wifi netwerk, om zijn klanten toegang te bieden tot publieke Wifi toegangspunten in Nederland en meer dan 7 miljoen publieke Wifi toegangspunten in het buitenland.

Middels de publieke Wifi-dienst Fon delen Nederlandse klanten een deel van hun bandbreedte thuis in ruil voor gratis toegang op gedeelde breedbandverbindingen van andere KPN-klanten in Nederland en Fon-klanten in andere landen. Voor het deel van de breedbandverbinding dat klanten delen, wordt een gescheiden Wifi signaal opgezet, waarmee de veiligheid van het eigen netwerk volgens KPN gegarandeerd is.

Lokale operators

Fon exploiteert al ruim 7 miljoen publieke Wifi toegangspunten in een groot aantal landen in samenwerking met lokale operators. Dankzij deze samenwerking kunnen KPN-klanten dus ook in het buitenland toegang krijgen tot deze Wifi toegangspunten, waaronder België, Engeland, Frankrijk en Japan. Fon streeft ernaar binnen enkele jaren meer dan 50 miljoen gedeelde verbindingen in haar internationale netwerk aan te bieden. Deze komen ook beschikbaar voor KPN-klanten. Het publieke Wifi netwerk biedt toegang in en om huizen, waar de breedbandverbinding gedeeld wordt. Het publieke Wifi netwerk is daarmee een aanvulling op KPN’s landelijk dekkende vaste en mobiele netwerk en de bestaande 1.500 HotSpots in Nederland. Deze stap past in de doelstelling van KPN om klanten toegang tot internet te bieden op een manier die het beste bij hun behoefte past. KPN verwacht de dienst binnen een half jaar te testen en later dit jaar voor het grote publiek te introduceren.

Joost Farwerck, directeur KPN Nederland: ‘Wij zijn de integrated access provider in Nederland. Over ons mobiele netwerk en  vaste aansluitnet zullen wij snelle, geïntegreerde diensten aan onze klanten bieden. Dit is een mooie aanvulling op onze strategie.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.