Apple mikt met nieuwe iPad vooral op zakelijke gebruikers

Apple heeft een 128-GB versie aangekondigd van de iPad van de vierde generatie met Retina-display. De 128-GB Wifi- en Wifi + cellular-modellen van de iPad hebben een twee keer zo grote opslagcapaciteit als de 64-GB modellen, zodat er nog meer ruimte is voor bijvoorbeeld foto's, bestanden, projecten, presentaties, boeken, films, tv-programma's, muziek en apps. Apple boort hiermee vooral nieuwe doelgroepen aan in het bedrijfsleven.

De iPad speelt een steeds grotere rol binnen het bedrijfsleven: bijna alle bedrijven op de Fortune 500-lijst en meer dan 85 procent van de bedrijven op de Global 500-lijst zijn volgens Apple op dit moment bezig met het testen of implementeren van de iPad. Bedrijven die geregeld met grote bestanden werken, zoals 3D-CAD-bestanden, röntgenfoto's, ruwe filmbeelden, muziekopnamen, blauwdrukken, trainingsvideo's of handleidingen, hebben volgens de onderneming allemaal profijt van de ruimere keuze in opslagcapaciteit voor de iPad. Maar ook de meer dan tien miljoen iWork-gebruikers en alle klanten die vertrouwen op apps als Global Apptitude (voor het analyseren van wedstrijdopnamen en het opstellen van een digitaal wedstrijdplan), Auria (een app voor 48-sporenopnamen) of AutoCAD (voor het maken van technische tekeningen en bouwtekeningen) zullen hun voordeel kunnen doen met een iPad met een grotere opslagcapaciteit.

Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple: ‘Er zijn inmiddels meer dan 120 miljoen iPads verkocht, dus we kunnen wel stellen dat de iPad overal ter wereld bijzonder populair is. Onze klanten merken elke dag weer hoeveel handiger het is om voor hun werk, opleiding of gewoon voor de lol hun iPad te gebruiken in plaats van hun oude pc. Nu er een model is met de dubbele opslagcapaciteit en er bovendien keuze is uit meer dan 300.000 speciaal voor iPad gemaakte apps, hebben niet alleen bedrijven maar bijvoorbeeld ook docenten en kunstenaars reden te meer om voortaan alles op hun iPad te doen.’

AutoCAD

‘Onze AutoCAD WS-app voor iOS is zo gemaakt dat gebruikers altijd en overal bij hun schetsen en ontwerpen kunnen", aldus Amy Bunszel, vice-president AutoCAD-producten van Autodesk. ‘Zulke bestanden zijn meestal groot en zeer gedetailleerd. Daarom is de dunne en lichte iPad met zijn multi-touch-display, geïntegreerde camera en batterij die de hele dag meegaat ideaal voor iedereen die AutoCAD-gegevens wil kunnen bekijken, bewerken en delen’, aldus Bunszel. ‘De functionaliteit en mogelijkheden van de iPad bieden ons de kans om een nieuwe norm te stellen voor meersporenopnamen op een mobiel toestel", zegt Rim Buntinas, ceo van WaveMachine Labs. ‘Met onze Auria-app is het mogelijk om 48 24-bits/96-kHz mono- of stereosporen tegelijk af te spelen, 24 van zulke sporen tegelijk op te nemen en de opname te monteren en te mixen met tools die ze al kennen. Mede dankzij zijn draagbaarheid en lange batterijduur heeft de iPad een revolutie teweeggebracht in de wereld van professionele geluidsopnamen, omdat die nu overal mogelijk zijn.’

Specs

De iPad van de vierde generatie heeft een 9,7-inch Retina-display, de door Apple ontworpen A6X-chip, een FaceTime HD-camera, iOS 6.1 en supersnel mobiel internet. De netwerksnelheid hangt natuurlijk wel af van de snelheid van het netwerk van de provider. iOS 6.1 ondersteunt meer LTE-netwerken in de hele wereld en geeft iTunes Match-abonnees de mogelijkheid om vanuit iCloud afzonderlijke nummers naar hun iOS-apparaat te downloaden. De iPad is geschikt voor de meer dan 800.000 apps die momenteel verkrijgbaar zijn in de App Store.

Prijskaartje

De nieuwe 128-GB versies van de iPad van de vierde generatie zullen vanaf dinsdag 5 februari in een zwarte of witte uitvoering verkrijgbaar zijn. Er hangt wel een prijskaartje aan: de adviesprijs is 805 euro inclusief btw (665,29 euro exclusief btw) voor het iPad-model met Wifi en 935 euro inclusief btw (772,73 euro exclusief btw) voor het iPad-model met Wifi + cellular.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.