Recordjaar voor Detron

Detron ICT & Telecom Groep, leverancier van ict- en telecommunicatiediensten voor de zakelijke markt, heeft volgens eigen zeggen een zeer succesvol 2012 achter de rug. Voor het vierde achtereenvolgende jaar zijn omzet en bedrijfswinst gestegen. De omzet groeide vorig jaar met ruim 40 procent en kwam uit op 148 miljoen euro (2011: 103 miljoen euro).

De omzetgroei bestaat voor de helft uit autonome groei. De andere helft is gerealiseerd door de overnames van Issue en MSA in de zomermaanden van 2012. De bedrijfswinst (ebitda) steeg tot 9,3 miljoen euro, een stijging van 25 procent ten opzichte van 2011. (2011: 7,4 miljoen euro). De groei in de winst is volledig autonoom gerealiseerd. De overgenomen activiteiten van Issue en MSA zullen pas dit jaar gaan bijdragen aan de winst van Detron.

Nieuwe klanten

In 2012 heeft Detron er een aantal nieuwe klanten bij gekregen, waaronder RTL Nederland, KPN Mobile, Entréa, Wavin, Achmea, IntermarisHoeksteen en de retailorganisaties Etam, Spar en Mitros. In de publieke markt heeft Detron via OT2010 (cluster VoIP-centrales) onder andere de Belastingdienst, Rijkswaterstaat en de Hoge Raad als klant mogen verwelkomen.

Overnames

De overnames van Issue en MSA hebben er in 2012 toe geleid dat het aandeel hardware in de omzet van Detron groter is geworden. Hierdoor is ook het werkkapitaalbeslag van Detron gestegen. Detron heeft hiervoor in 2012 nieuwe financieringsafspraken gemaakt met haar huisbank, Rabobank. Detron verwacht deze in 2013 opnieuw te zullen uitbreiden omdat het sterker groeit dan verwacht.

CEO George Banken: 'Tegelijk met onze sterke omzetgroei zien wij dat leveranciers als gevolg van de kennelijk nog steeds lastige marktomstandigheden steeds strengere betalingscondities stellen, terwijl onze klanten steeds langere betalingstermijnen gaan hanteren. Wij zitten hier midden in, wat niet altijd even makkelijk is. Maar we zullen onze financieringsstructuur hierop aanpassen.'

Vooruitblik 2013

De toekomst ziet er volgens Banken ook positief uit:

'Voor 2013 hebben wij een aantal strategische oplossingen gedefinieerd, waarmee Detron zich van haar concurrenten zal onderscheiden. Hiermee zullen we op korte termijn naar buiten treden. Denk bijvoorbeeld aan de cloud werkplek, BYOD-oplossingen en device management alles voor zowel ict als telecom. De markt is nog steeds groot genoeg. Als je om je heen kijkt, zijn er volop kansen. En die gaan wij benutten.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.