Visa en Samsung maken zich sterk voor NFC

Visa en Samsung hebben een wereldwijd samenwerkingsverband aangekondigd, waarbij Visa's deskundigheid op het gebied van betalingen wordt gekoppeld aan Samsungs technologie op het gebied van mobiele apparaten. De samenwerking kan in potentie de beschikbaarheid van mobiele betalingen wereldwijd aanzienlijk versnellen.

Op basis van de overeenkomst kunnen financiële instellingen die van plan zijn om een programma voor mobiele betalingen te introduceren, gebruikmaken van de Visa Mobile Provisioning Service om veilig de gegevens van een betaalrekening te downloaden naar apparaten van Samsung met NFC (near field communication). Daarnaast heeft Samsung ermee ingestemd de Visa payWave-applicatie te installeren op zijn mobiele apparaten met NFC-technologie. Visa's payWave is de applicatie voor mobiele betalingen, die de consument in staat stelt om contactloze betalingen te verrichten met zijn mobiele apparaat. Het is slechts een kwestie van ‘even wuiven en betalen’. Samsung is volgens eigen zeggen al sinds 2005 pionier op het gebied van NFC-apparatuur.

Mariano Dima, executive vice president bij Visa Europa: ‘Wij zijn zeer verheugd dat wij onze langlopende relatie met Samsung kunnen voortzetten en verder ontwikkelen. Deze bekendmaking vertegenwoordigt een partnerschap tussen twee wereldwijde organisaties die samen een aantrekkelijke dienst willen creëren.’

NFC

NFC is de wereldwijde communicatiestandaard op basis waarvan mobiele apparaten veilig kunnen communiceren met een betalingsterminal. ABI Research voorspelt dat er in 2017 meer dan 1,95 miljard mobiele apparaten met NFC-technologie zullen worden gedistribueerd. Het samenwerkingsverband tussen Visa en Samsung is de eerste samenwerking in zijn soort tussen een grote fabrikant van NFC-handsets en een betalingsnetwerk. Deze samenwerking zal volgens beide partijen de weg vrijmaken voor de invoering van grootschalige programma's voor mobiele betalingen. Visa en Samsung zijn overeengekomen samen te gaan werken aan een nieuwe generatie mobiele apparaten van Samsung die zijn uitgerust met betalingstechnologie van Visa. Samen met financiële instellingen willen ze de beschikbaarheid van oplossingen voor mobiele betalingen wereldwijd versnellen.

Dr. Won-Pyo Hong, president en hoofd van het Media Solution Center van Samsung Electronics: ‘Deze samenwerking met Visa is een stap op weg naar een mondiaal platform voor mobiele betalingen. Naar onze overtuiging hebben wij een krachtige propositie voor financiële instellingen. Op grond van dit voorstel kan de consument uiteindelijk zijn keuze bepalen ten aanzien van NFC-betalingen.’

Beveiligde chip

Samsung zorgt voor aansluiting op de Visa Mobile Provisioning Service. Om financiële instellingen in staat te stellen grootschalige programma's voor mobiele betalingen op basis van NFC te bieden, biedt Samsung banken de mogelijkheid om draadloos de gegevens van een betalingsrekening te laden naar een beveiligde chip die is ingebouwd in de apparaten van Samsung. Dit gebeurt met behulp van de Visa Mobile Provisioning Service, die is gekoppeld aan het KMS (key management system) van Samsung – een dienst die beveiligde domeinen voor gegevensopslag biedt aan aanbieders van mobiele betalingen.

Licentie

Samsung krijgt de wereldwijde licentie voor Visa payWave toegekend. De payWave-applicatie voor mobiele apparaten wordt vooraf geïnstalleerd op specifieke mobiele apparaten van de nieuwe generatie van Samsung met NFC, samen met een ingebouwd beveiligingselement. Zodra de apparaten worden verkocht, kunnen ze worden voorzien van persoonlijke instellingen en de gegevens van een Visa-betalingsrekening. Dit is een simpele procedure die de consument in staat stelt een applicatie voor mobiele betalingen te gaan gebruiken die wordt geleverd door zijn financiële instelling.

Visa is een wereldwijde onderneming op het gebied van betalingstechnologie, die consumenten, bedrijven, financiële instellingen en overheden in meer dan 200 landen en gebieden verbindt om hen te voorzien van snelle, veilige en betrouwbare elektronische betalingen. Visa gebruikt volgens eigen zeggen een van 's werelds meest geavanceerde verwerkingsnetwerken - VisaNet - dat in staat is om meer dan 24.000 transactieberichten per seconde te verwerken, met bescherming tegen fraude voor de consument en gegarandeerde betaling voor de winkeliers. Het bedrijf is overigens geen bank, geeft geen kaarten uit, verleent geen krediet en bepaalt geen tarieven en vergoedingen voor de consument.
Tijdens het Mobile World Congress 2013, dat tot 28 februari plaatsvindt in Barcelona, zal het bedrijf een demonstratie geven van payWave voor mobiele apparaten van de Visa Mobile Provisioning Service die door financiële instellingen kan worden gebruikt om de gegevens van de betalingsrekening veilig te laden naar de mobiele apparaten van Samsung met NFC.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.