KPN lanceert pilot met Microsoft Lync Online

KPN heeft een pilot aangekondigd voor bellen en gebeld worden met Microsoft Lync Online in samenwerking met Microsoft. KPN is hiermee volgens eigen zeggen de eerste in Nederland.

Lync Online van Office 365 biedt klanten een consistente communicatie-ervaring via chatberichten, Voice over Internet Protocol (VoIP) en online vergaderingen met video en het delen van de desktop. KPN heeft deze functionaliteiten uitgebreid met de mogelijkheid tot bellen en gebeld worden naar vaste en mobiele nummers in Nederland. Lync Online is onderdeel van Zakelijk Office 365, een cloud-dienst die KPN in 2012 introduceerde.

Theo Rinsema, algemeen directeur van Microsoft Nederland: ‘Zakelijke klanten willen steeds meer flexibiliteit en mobiliteit op de werkplek. Deze pilot van KPN is een geweldig voorbeeld van hoe telecomoperators gebruik maken van diensten met Microsoft Office 365 om een onderscheidend aanbod te hebben en hun klanten beter te kunnen bedienen.’

Momenteel kan met Zakelijk Office 365 van KPN alleen van computer naar computer gecommuniceerd worden. Het telecombedrijf zal dit nu uitbreiden door zijn klanten de mogelijkheid te geven vanuit ieder Lync-compatibel apparaat (pc, laptop, tablet of smartphone) naar vaste en mobiele telefoonnummers te kunnen bellen. Gebruikers zullen ook in staat zijn om gesprekken te ontvangen op Lync-compatibele apparaten, wat de communicatie-ervaring zal verrijken. Deze nieuwe functionaliteit is momenteel alleen beschikbaar binnen de pilot Lync & Bellen.

John van Vianen directeur Zakelijke Markt KPN: ‘Gezien het innovatieve karakter van deze nieuwe technologie willen we van onze klanten horen hoe zij Lync Online ervaren en gebruiken in combinatie met bestaande vaste en mobiele oplossingen. Door het betrekken van onze klanten in de ontwikkelingsfase zijn we beter in staat de wensen van de klant te identificeren en zo onze dienstenverlening te kunnen verbeteren.’

Tijdens de pilot kunnen klanten drie maanden lang kosteloos gebruikmaken van deze nieuwe functionaliteit. Inschrijving voor de pilot kan vanaf 1 maart 2013 via de KPN-website en is toegankelijk voor alle zakelijke klanten van KPN met een flat fee mobiel en vast abonnement.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.