UNET koopt netwerk Volker-Wessels Telecom

UNET breidt zijn landelijke glasvezelinfrastructuur aanzienlijk uit met de aankoop van 3.400 kilometer door Volker-Wessels Telecom aangelegde buizeninfrastructuur. De uitbreiding omvat acht grote steden: Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Nieuwegein, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

De in Almere gevestigde telecomaanbieder UNET, die al de grootste aanbieder van glasvezel is in Flevoland, schuift daarmee volgens eigen zeggen op naar een prominente plaats in de nationale ranglijst van zakelijk glasvezelaanbieders die onder meer bestaat uit spelers als Eurofiber, KPN, Tele2 en BT.

Alternatief

Deze verwerving past in de strategie van UNET die volgens directeur Gert van der Weide hét alternatief wil zijn voor de heersende marktpartijen. Mede door een toenemend gebruik van diensten als  SaaS (software as a service) en cloud services, neemt de behoefte aan bandbreedte in de zakelijke markt in hoog tempo toe. Behalve door acquisitie en netwerkuitbreiding speelt UNET op deze groeiontwikkeling in met aantrekkelijke prijsstellingen voor aansluitingen van minimaal 100Mb/s tot multiple Gb/s, een uitgebreid dienstenpakket, branchespecifieke oplossingen en een no-nonsense aanpak van netwerkontwerp tot en met -uitrol en beheer.

Open netwerkmodel

UNET is voorstander van het open netwerkmodel. Alle dienstenaanbieders zijn welkom op haar glasvezelnetwerk, dat 70 van de belangrijkste datacenters in Nederland verbindt. VolkerWessels Telecom is de overkoepelende naam voor netwerkspecialisten binnen het VolkerWessels-concern. Het bedrijf heeft 1.500 medewerkers verdeeld over vestigingen in Nederland en België. VolkerWessels Telecom is volgens eigen zeggen de grootste speler op het gebied van technische infrastructurele voorzieningen in telecom. Daarnaast is de onderneming actief op het gebied van energie en veiligheid.

Gert van der Weide, directeur UNET: 'UNET is hét alternatief voor traditionele breedbandaanbieders. Met een landelijke glasvezelinfrastructuur in eigen beheer en een datacenternetwerk dat de 70 belangrijkste datacenters in Nederland verbindt, bieden wij een op glasvezel gebaseerd netwerk, dat zonder twijfel uniek is in Nederland. Wij hebben tevens optimaal toegang tot netwerken van anderen. Innovatie en kwaliteit vormen de leidraad voor onze dienstontwikkeling.'

UNET biedt diensten aan op het gebied van onder andere glasvezel, VPN, datanetwerken, telefonie en datacenters. Naast verbindingen en dienstverlening voor PIN over IP, VPN, internet, co-locatie en telefonie, levert UNET ook totaaloplossingen voor onderwijs, gezondheidszorg, horeca, beveiliging en retail.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.