Aandeelhouders KPN geven fiat aan claimemissie

De algemene vergadering van aandeelhouders (ava) van KPN stemt in met een claimemissie tot een bedrag van 3 miljard euro. Ook heeft de ava ingestemd met een aantal wijzigingen in de samenstelling van de raad van commissarissen.

Volgend op de succesvolle afronding van de uitgifte van 2 miljard euro aan hybride obligaties, die naar verwachting voor 50 procent worden aangemerkt als eigen vermogen door de kredietbeoordelaars, is de goedkeuring voor de claimemissie tot 3 miljard euro een volgende stap in de met aan eigen vermogen gelijkgestelde kapitaalverwerving van 4 miljard euro die door KPN op 20 februari 2013 werd aangekondigd.

De opbrengst van de kapitaalverwerving zal KPN's financiële en strategische flexibiliteit moeten vergroten en moet KPN in staat stellen te blijven investeren in zijn operationele activiteiten en de netto-schuldpositie te verlagen. Bij de presentatie van de financiële resultaten over het het boekjaar 2012 werd bekend dat KPN de zogenoemde junkstatus probeert af te wenden met een claimemissie. De onderneming wil zijn zogenoemde ‘investment grade’ kredietprofiel behouden en gelooft dat de claimemissie dit zal ondersteunen.

De claimemissie zal naar verwachting starten in de periode na de publicatie van de eerste kwartaalcijfers op 23 april. Op het moment van de lancering worden verdere details van de claimemissie waaronder de uitgifteprijs en het aantal uit te geven aandelen gepubliceerd.

De ava heeft ook ingestemd met de herbenoemingen van Marike van Lier Lels, Rob Routs en Derk Haank, en de benoeming van Carlos José García Moreno Elizondo, cfo van América Móvil, en Oscar Von Hauske, coo en bestuurslid van América Móvil, als leden van de raad van commissarissen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.