Cisco sponsort KIVI NIRIA Telecommunicatieprijs

Cisco en de afdeling voor telecommunicatie van KIVI NIRIA hebben een overeenkomst gesloten voor de sponsoring van de Telecommunicatieprijs voor de jaren 2013-2015. Deze prijs is door KIVI NIRIA ingesteld om de innovatie op het terrein van telecommunicatie te bevorderen. De prijs wordt uitgereikt aan de beste promovendus van het jaar op dit vakgebied.

Elk jaar kunnen de drie technische universiteiten van Nederland, de TU Delft, de TU Eindhoven en de Universiteit van Twente, hun beste promovendus op het gebied van telecommunicatie kandidaat stellen voor de prijs. Bij het innovatie-evenement dat de afdeling voor telecommunicatie organiseert, presenteren de kandidaten vervolgens hun werk.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de kandidaten op basis van criteria zoals innovatiekracht, toepasbaarheid en het belang voor de telecommunicatie van het onderzoek, en wijst op grond daarvan de winnaar aan. Doorslaggevend hierbij is de maatschappelijke toepasbaarheid van het onderwerp en de relevantie voor de telecommunicatiemarkt. De prijsuitreiking zal dit jaar in juni plaatsvinden.

De prijs bestaat uit een bedrag van 2500 euro en een door kunstenares Mieke Pontier speciaal voor deze gelegenheid ontworpen glassculptuur. De twee andere genomineerden ontvangen elk een bedrag van 500 euro.

Coks Stoffer, algemeen directeur van Cisco:

‘Wij verbinden graag onze naam aan deze prestigieuze prijs op telecommunicatiegebied. Cisco is een innovatief bedrijf en het spreekt ons bijzonder aan om op deze manier de innovatie op dit terrein te stimuleren. Het verkrijgen van dit soort excellente kennis vinden we van groot belang voor onze kenniseconomie. Daarbij ondersteunen wij ook het opbouwen van technische kennis in Nederland, wat hoognodig is gezien de grote vraag die hier momenteel naar is.’

Frans Heitkamp, voorzitter van de afdeling voor telecommunicatie van KIVI NIRIA verklaart dat hij het bijzonder op prijs stelt dat het technologiebedrijf de komende jaren als sponsor wil optreden. De overeenkomst zal het innovatie-aspect van de prijs benadrukken. Bovendien kan de beroepsvereniging hiermee een al meer dan tien jaar oude traditie - de eerste KIVI NIRIA Telecommunicatieprijs werd in 2000 uitgereikt - de komende jaren voortzetten.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA is de beroepsvereniging van ingenieurs en techniekstudenten. Het netwerk behartigt de belangen van ingenieurs en ondersteunt zijn leden in hun beroepsuitoefening. KIVI NIRIA telt momenteel 23.000 leden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.