Truphone debuteert in Nederland

markt_spelersTruphone, een internationale telecomaanbieder, is gisteren officieel live gegaan in Nederland. Met een speciale sim kunnen klanten in een nu nog beperkt aantal landen bellen, sms’en en internetten tegen lokale tarieven. In alle overige landen kan men van deze diensten gebruikmaken tegen lage roaming-tarieven. Zakelijke gebruikers zouden hiermee 30 tot 90 procent op hun telefoonkosten kunnen besparen, zo claimt de nieuwe telecomaanbieder die een vestiging in Bilthoven heeft geopend.

‘Telefoneren naar een ander land zou eenvoudig moeten zijn, maar is in de praktijk vaak gecompliceerd vanwege onduidelijkheid over tarieven en vertragingen qua netwerk. Zelfs zogenaamde oplossingen zoals internationale sim-kaarten en een tweede mobiele telefoon zorgen alleen maar voor meer complexiteit en gedoe’, zo stelde ceo Steve Robertson in de Ernst Sillem Hoeve te Lage Vuursche waar het zogenoemde launch event plaatsvond.

Het Truphone-netwerk is ontworpen voor internationale bedrijven en heeft een wereldwijde dekking in meer dan 220 landen. De onderneming heeft een eigen netwerk in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Hong Kong en Nederland. Hier kunnen gebruikers tegen lokaal tarief bellen, sms’en en internetten. Die lijst wordt dit jaar nog uitgebreid met Duitsland, Polen en Spanje. De komende anderhalf jaar komen daar nog vijftien landen bij, zo kondigt het ambitieuze bedrijf aan dat op termijn ook de consumentenmarkt wil gaan betreden. Vodafone is als netwerkpartner bij het nieuwe initiatief betrokken.

Rob van Velzen, managing director Truphone Nederland:

‘We verwachten de Nederlandse telecommarkt flink op te schudden. Met onze technologie kunnen we 30 tot 90 procent kostenbesparing bieden. In tegenstelling tot andere Nederlandse operators bieden wij onze klanten de mogelijkheid om meerdere, lokale, mobiele nummers op een sim-kaart te zetten, één voor elk land waar de lokale dienst beschikbaar is. Zakelijke contacten en vrienden, die ook in die landen zijn, bellen elkaar zonder de kosten van een internationaal gesprek. Bovendien is er slechts één voice-mailbox per gebruiker en één factuur per bedrijf. Een bedrijf kan zelfs gedeelde bundels kopen voor werknemers in verschillende landen.’

Landcode

Internationaal bellen tussen Truphone-abonnees in Truphone-landen is gratis wanneer ze beide bellen met een mobiel nummer dat begint met dezelfde landcode. Zo kan een Nederlandse medewerker kosteloos bellen met collega’s in bijvoorbeeld de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Naast de kostenvoordelen van het netwerk kunnen klanten vanaf deze zomer gebruikmaken van Truphone+, een gratis VoIP-service waarbij zowel WiFi als gsm zijn te gebruiken voor mobiele telefoongesprekken.

Opnemen telefoongesprekken

Tot slot kunnen zakelijke klanten gebruikmaken van Truphone Mobile Recording. Zo kunnen bijvoorbeeld financiële instellingen voldoen aan de regelgeving omtrent de registratie van telefoongesprekken en sms-verkeer Stringente wetgeving, zoals onder meer de Amerikaanse Dodd-Frank Act stellen dit verplicht. Ook de Europese beleggingsrichtlijn MiFID stelt dergelijke eisen. Telefoongesprekken in dealingrooms worden al opgenomen, maar tegenwoordig  moet alle telefonische en elektronische communicatie over klantorders verplicht worden bewaard. Ook e-mails en chats. Dit als hulpmiddel bij toezicht (en ter voorkoming van marktmisbruik et cetera) en geschillen met klanten. Hoe werkt Truphone Mobile Recording? De toegang tot de opnamen wordt automatisch gecontroleerd en veilig gecodeerd. Dit zorgt ervoor dat de oplossing als geldig bewijsmateriaal wordt gezien bij een eventuele rechtszaak. De zogenoemde mobile compliance layer biedt daarnaast de mogelijkheid om opnamen overal ter wereld veilig door te sturen. Er zijn geen merkbare vertragingen bij gebruik van de opnamefaciliteit. Bij andere op app-gebaseerde producten zou er een vertraging mogelijk zijn tot wel 20 seconden. Truphone Mobile Recording is niet app-gebaseerd, maar onderdeel van het eigen netwerk. Gebruikers kunnen hun telefoon dus normaal gebruiken. Er hoeven geen codes te worden ingetoetst en er hoeft geen aparte verbinding te worden gemaakt met een netwerk.

Truphone is opgericht in 2006 en heeft een hoofdkantoor in Londen. De internationale aanbieder van mobiele communicatie kreeg begin dit jaar van diverse investeerders 87 miljoen euro voor de verdere uitrol van de producten in de diverse landen. Zo verwierf het investeringsvehikel Minden van de Russische investeerder en miljardair Roman Abramovich onder meer een belang van 23.3 procent in Truphone. Het bedrijf gebruikt deze kapitaalinjectie onder andere om dit jaar live te gaan in Nederland, Duitsland, Spanje, Polen en Hongkong. Het netwerk van Truphone is al enige jaren te gebruiken in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.