Eurofiber neemt UNET over

markt_spelersEurofiber heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van UNET om 100 procent van de aandelen in UNET en zijn dochterondernemingen over te nemen. De overeenkomst is onlangs geëffectueerd. Met deze acquisitie verstevigt Eurofiber volgens eigen zeggen zijn leidende positie in de Nederlandse markt voor zakelijk glasvezel. Zowel nieuwe als bestaande klanten van UNET en Eurofiber zullen naar verwachting van deze krachtenbundeling profiteren.

Onlangs nog werd bekendgemaakt dat UNET zijn landelijke glasvezelinfrastructuur aanzienlijk had uitgebreid met de aankoop van 3.400 kilometer door Volker-Wessels Telecom aangelegde buizeninfrastructuur. De uitbreiding omvatte acht grote steden: Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Nieuwegein, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

UNET is volgens eigen zeggen hét alternatief voor traditionele breedbandaanbieders. Gestart in 2003, is UNET uitgegroeid tot een van de snelst groeiende aanbieders van breedbandverbindingen en informatie- en communicatiediensten. De onderneming biedt diensten aan op het gebied van onder andere glasvezel, VPN, datanetwerken, telefonie en datacenters.

Gert van der Weide, ceo van UNET, is enthousiast over de overname. Eurofiber is net als UNET groot voorstander van het open netwerkmodel. Beide bedrijven zijn innovatief, delen hun specialisatie in connectiviteit en investeren in eigen glasvezelnetwerken. De match is volgens Van der Weide evident.

Alex Goldblum, ceo van Eurofiber:

‘Wij zijn erg enthousiast over deze transactie. UNET is een innovatieve en succesvolle marktpartij waar we al lange tijd mee samenwerken. Het is een onderneming die qua strategie, visie en expertise goed aansluit bij Eurofiber. Met deze acquisitie creëren we een stevige basis voor verdere groei, klantloyaliteit en netwerkuitbreiding.’

Dark fiber

Eurofiber is een aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 800 Gbps. Aan de basis hiervan ligt een fijnmazig glasvezelnetwerk. Dit netwerk heeft momenteel een omvang van ruim 14.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Naast glasvezelverbindingen voor het transporteren van bedrijfskritische data, biedt het bedrijf ook de mogelijkheid om gegevens veilig op te slaan in zijn datacenter in Utrecht. Het onafhankelijke netwerk van de onderneming geeft klanten een vrije keuze uit de diensten die ze op hun glasvezelverbindingen willen inzetten inclusief de leveranciers van deze diensten. Ook voor de ontsluiting van gegevens in het datacenter kunnen ze iedere gewenste partij kiezen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.