Truphone geeft presentatie over roaming-problematiek

AgendaDe volgende bijeenkomst van de TEM-projectgroep zal plaatsvinden op donderdag 6 juni aanstaande in Hotel Restaurant Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX Zeist. Aanvang 16.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst zal de firma Truphone een inhoudelijke presentatie verzorgen (géén sales pitch). Na de presentatie is er alle ruimte voor discussie. We sluiten af met een borrel. Ook BTG-leden die zich nog niet voor de projectgroep TEM hebben opgegeven, zijn deze keer van harte uitgenodigd om de presentatie bij te wonen. Het versturen van een berichtje naar kennismanager@btg.org is voldoende.

Truphone een internationale telecomaanbieder, is onlangs officieel live gegaan in Nederland. Met een speciale sim kunnen klanten in een nu nog beperkt aantal landen bellen, sms'en en internetten tegen lokale tarieven. In alle overige landen kan men van deze diensten gebruikmaken tegen lage roaming-tarieven. Zakelijke gebruikers zouden hiermee 30 tot 90 procent op hun telefoonkosten kunnen besparen, zo claimt de nieuwe telecomaanbieder die een vestiging in Bilthoven heeft geopend.

De gastsprekers gaan onder meer in op de internationale roaming-problematiek en geven aan hoe de roaming tariffs in veel gevallen kunnen worden omzeild. Daarnaast lichten zij een tipje van de sluier op van een onderzoek dat samen met Telecompaper is opgezet. Tot slot behandelen ze de kostenvoordelen van het gebruik van Wifi met mobiele telefonie.

Technologie zou het zakendoen moeten vereenvoudigen. Toch is dat lang niet altijd zo binnen de telecomsector. Want waarom is telefoneren naar een ander land zo gecompliceerd? Waarom worden er onduidelijke tarieven gehanteerd en zijn netwerken zo traag? En waarom bieden zogenaamde ‘oplossingen’ als internationale sim-kaarten en een tweede mobiele telefoon geen uitkomst?

In 2006 had uitvinder James Tagg genoeg van slechte ontvangst op zijn Engelse boerderij in Kent. Als oplossing maakte hij de eerste VoIP-app voor mobiele telefoons. Zo is Truphone geboren en sindsdien blijft de onderneming volgens eigen zeggen zoeken naar innovatieve oplossingen voor communicatievraagstukken. Truphone+ is simpel gezegd mobiel bellen via het internet. Bellen via Wifi in plaats van het radionetwerk.

Het Truphone-netwerk is ontworpen voor internationale bedrijven en heeft een wereldwijde dekking in meer dan 220 landen. De onderneming heeft een eigen netwerk in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Hong Kong en Nederland. Hier kunnen gebruikers tegen lokaal tarief bellen, sms’en en internetten. Die lijst wordt dit jaar nog uitgebreid met Duitsland, Polen en Spanje. De komende anderhalf jaar komen daar nog vijftien landen bij, zo kondigt het ambitieuze bedrijf aan dat op termijn ook de consumentenmarkt wil gaan betreden. Vodafone is als netwerkpartner bij het nieuwe initiatief betrokken.

Landcode

Internationaal bellen tussen Truphone-abonnees in Truphone-landen is gratis wanneer ze beide bellen met een mobiel nummer dat begint met dezelfde landcode. Zo kan een Nederlandse medewerker kosteloos bellen met collega’s in bijvoorbeeld de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Naast de kostenvoordelen van het netwerk kunnen klanten vanaf deze zomer gebruikmaken van Truphone+, een gratis Voip-service waarbij zowel Wifi als gsm zijn te gebruiken voor mobiele telefoongesprekken.

Truphone is opgericht in 2006 en heeft een hoofdkantoor in Londen. De internationale aanbieder van mobiele communicatie kreeg begin dit jaar van diverse investeerders 87 miljoen euro voor de verdere uitrol van de producten in de diverse landen. Zo verwierf het investeringsvehikel Minden van de Russische investeerder en miljardair Roman Abramovich onder meer een belang van 23.3 procent in Truphone. Het bedrijf gebruikt deze kapitaalinjectie onder andere om dit jaar live te gaan in Nederland, Duitsland, Spanje, Polen en Hongkong. Het netwerk van Truphone is al enige jaren te gebruiken in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.