Privégebruik zakelijke mobiel is nog steeds hoog

business_trendsGemiddeld 20 tot 25 procent van de variabele kosten op zakelijke mobiele telefoons kan worden toegeschreven aan privéverbruik. Dit blijkt uit de jaarlijkse Ezwim Telecom Monitor editie 2013.

De telecommonitor helpt directies, management, ict- en telecommanagers om het belang van kennis en rapportages over de trends in telecomgebruik binnen organisaties inzichtelijk te maken met behulp van inzet van professionele tools.

De belangrijkste conclusies uit de monitor zijn:

 • cloud-diensten zorgen voor dalende telecomuitgaven;
 • afhankelijk van de omvang van de afnemer loont het gebruik van verschillende telecomleveranciers per land;
 • flat fee-abonnementen bieden geen garantie voor kostenbesparing;
 • de kosten per MB gaan minder snel naar beneden dan dat het datagebruik stijgt;
 • verstandige omgang met mobiele dataverbindingen zorgt voor daling in mobiele kosten;
 • de kosten voor datagebruik gaan in veel Europese vakantielanden exponentieel omhoog tijdens de vakantieperiode;
 • de implementatie van een BYOD-strategie leidt niet noodzakelijkerwijs tot een kostenstijging;
 • mobiele telefoons van het werk worden nog steeds te veel privé gebruikt.

Hein Remmen, directeur product management, Ezwim:

‘Nu blijkt dat gemiddeld 20 tot 25 procent van de variabele kosten op zakelijke mobiele telefoons kan worden toegeschreven aan privéverbruik, zijn wij ervan overtuigd dat hier besparingen voor de werkgever kunnen worden gerealiseerd. Onze ervaring is dat de Nederlandse werknemer deze kosten best zelf wil betalen op voorwaarde dat de werkgever de facturen duidelijk weet te specificeren. Werkgevers zouden hun werknemers ook bewust moeten maken hoe ze het beste met hun mobiele devices kunnen omgaan. Een hoop mensen die met vakantie gaan kijken bijvoorbeeld niet naar gratis WiFi-locaties. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten.’

De Ezwim Telecom Monitor is het rapport met een overzicht van de belangrijkste trends in mobiele telecomkosten over het afgelopen jaar, gebaseerd op een jaarlijks terugkerende representatieve steekproef uit de internationale Ezwim-database. BTG-leden kunnen het rapport hier aanvragen. 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.