LTE neemt hoge vlucht

business_trendsHet mobiele dataverkeer zal in de komende jaren een zeer sterke groei vertonen die voornamelijk toe te wijzen is aan de toenemende populariteit van video. Het dataverkeer in het algemeen zal vertwaalfvoudigd zijn tegen het einde van 2018. Er is namelijk steeds meer content beschikbaar en internetsnelheden nemen toe door de technologieën HSPA en LTE. Dit blijkt uit het Ericsson Mobility Report.

Video maakt volgens de onderzoekers het grootste deel uit van dataverkeer en zal naar verwachting tot 2018 jaarlijks met 60 procent groeien. De consumptie van video is gemiddeld 2,6 gigabyte per abonnement. Video is populair, maar gebruikers spenderen niet het grootste gedeelte van hun tijd op data-intensieve applicaties. Zo besteden ze meer tijd aan social networking: zo’n 85 minuten per dag. Van alle telefoons die in het eerste kwartaal in 2013 zijn verkocht, is de helft een smartphone. Een jaar geleden was dat nog 40 procent.

Key figures

Key figures

 

Douglas Gilstrap, senior vice president en head of strategy bij Ericsson:

‘In 2018 zijn LTE diensten beschikbaar voor 60 procent van de wereldbevolking. We verwachten dat het aantal LTE-abonnees in 2017 de één miljard overtreft.’

Mobile subscriptions by technology 2012

Mobile subscriptions by technology 2012

LTE

Vergeleken met het eerste kwartaal 2012 groeide het aantal mobiele abonnementen wereldwijd met 8 procent: het aantal WCDMA/HSPA-abonnementen nam toe met 60 miljoen, gsm/EDGE-only abonnementen met 30 miljoen en LTE-abonnementen met 20 miljoen. Mobiele breedbandabonnementen lieten een nog sterkere groei zien met 45 procent meer abonnementen vergeleken met een jaar eerder. Het aantal mobiele smartphone-abonnementen in 2012 bedroeg 1,2 miljard en zal uitgroeien tot 4,5 miljard tegen het einde van 2018. Het dataverkeer verdubbelde in eerste kwartaal 2013 vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder en zal vertwaalfvoudigen tot 2018.

One comment on “LTE neemt hoge vlucht

 1. Ed Wicklert on

  Niet echt verrassend maar bevestigt opnieuw “de toekomst”. Net als dat het geen verrassing zal zijn dat de groeicijfers naar boven zullen worden bijgesteld. De stelling “Als men iets kan, dan maakt men er ook gebruik van!” is niet louter gebaseerd op functionele toepassing. Als de abonnementen (zowel zakelijk als particulier) betaalbaar blijven, dan zal het verbruik met meer dan 60% groeien.

  Bedrijfsmatig is LTE dé techniek waar we op zaten te wachten, het zal communiceren “anyway, anywhere, anytime, anydevice” pas echt toepasbaar maken!

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.