Angst voor bill shock zit diep

business_trendsMeer dan 40 procent van de mobiele telefoongebruikers zet data roaming uit tijdens verblijf in het buitenland. De overgrote meerderheid (86 procent) doet dit vanwege de hoge kosten die ermee gepaard gaan. Bijna tien procent schakelt over op WiFi. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Telecompaper en Travelling Connect.

Het onderzoek, dat kosteloos is op te vragen op de website van Telecompaper is uitgevoerd onder 800 ‘frequent flyers’ wereldwijd in de maand april.

Bijna driekwart (72 procent) van de respondenten zegt dat zijn mobiele provider duidelijkheid biedt over de tarieven die het rekent voor roaming.

Welke communicatiemiddelen gebruik je in het buitenland?

Welke communicatiemiddelen gebruik je in het buitenland?

Dat zorgt er volgens 85 procent van de ondervraagden voor dat mensen meer gebruik gaan maken van data roaming terwijl een bijna gelijk percentage aangeeft meer te gaan roamen wanneer er betere mogelijkheden zijn hun dataverbruik in het buitenland te monitoren.

Lokale sim-kaart

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 71 procent zijn eigen nummer gebruikt in het buitenland terwijl tien procent een lokale sim-kaart aanschaft. 11 procent heeft een internationale sim-kaart. Bijna een tiende van de ondervraagden zegt in het buitenland gebruik te maken van over the top (OTT)-diensten zoals Skype en Viber.

Begin 2012 voerde Telecompaper een onderzoek uit naar het gebruik van roaming onder Nederlandse consumenten. Toen bleek dat bijna een kwart van de Nederlands data roaming uitzette in het buitenland. 18 procent gaf aan op zoek te gaan naar een WiFi-verbinding om de kosten te drukken. Slechts vijf procent gaf aan geen enkele actie te ondernemen om kosten te reduceren en gebruikt de telefoon net als thuis.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.