Nederlandse bedrijven hebben geen inzicht in kosten mobiele telefonie

business_trendsCirca 67 procent van de bedrijven met meer dan 100 medewerkers heeft geen idee hoe hoog de mobiele telefoniekosten binnen het bedrijf precies zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper in opdracht van Truphone, een internationale telecomaanbieder. Bij kleinere bedrijven tot 20 medewerkers is het zicht op de kosten iets beter, 59 procent weet hoe hoog de totale telefoniekosten zijn.

Ondanks dat bedrijven niet goed op de hoogte zijn van de telefoonkosten, switchen bedrijven wel tussen telecomaanbieders. Opmerkelijk is dat grote bedrijven met meer dan 100 medewerkers vaker switchen dan kleine bedrijven met minder dan 20 medewerkers (23 procent versus 10 procent). Het meest wordt geswitcht vanwege kosten of een goed aanbod van de nieuwe aanbieder.

Rob van Velzen, managing director Nederland bij Truphone:

‘Er is veel rumoer in telecomland. De hoge roamingtarieven in Europa staan onder druk. We merken echter dat veel bedrijven weinig aandacht besteden aan hun kosten voor mobiele telefonie. Toch liggen die kosten vaak veel hoger dan bedrijven denken. Zeker als het gaat om de kosten voor internationaal bellen. Daar is nog veel winst te behalen met kostenbesparingen tussen 30 en 90 procent.’

Storing

Dat mobiele telefonie niet meer weg te denken is in een zakelijke omgeving laten de cijfers uit het onderzoek zien: meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat bij een storing bij de mobiele provider niet of nauwelijks kan worden doorgewerkt. Bij grote bedrijven is dit percentage maar liefst 64 procent, bij bedrijven met 20 tot 100 medewerkers 59 procent.

Sim only

Bij 30 procent van de bedrijven is er sprake van bring your own device waarbij de werkgever ofwel een sim only levert, of een vergoeding geeft voor de gemaakte kosten. Daarnaast voorziet 88 procent van de grote bedrijven zijn medewerkers van een mobiele telefoon. Binnen die bedrijven heeft 38 procent een telefoon van de zaak. In 73 procent van de bedrijven tot 100 medewerkers heeft tenminste één medewerker en mobiele telefoon van de zaak.

In het kader van het kwantitatieve, representatieve onderzoek is gebruikgemaakt van een online vragenlijst. In totaal hebben 342 respondenten de vragenlijst volledig ingevuld. De onderzoeksresultaten zijn onlangs uitgebreid besproken in de projectgroep TEM van belangenorganisatie BTG. Het onderzoek is op te vragen via Whizpr.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.