Hoe (on)veilig is BYOD?

AgendaDe eerstvolgende bijeenkomst van de projectgroep BYOD zal plaatsvinden op donderdag 27 juni aanstaande van 16.00 tot 18.00 uur in Hotel Restaurant Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX te Zeist. Ook BTG-leden die zich nog niet hebben geregistreerd voor de projectgroep BYOD zijn overigens van harte welkom. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Stuur even een berichtje naar kennismanager. Voor een hapje en een drankje na afloop wordt gezorgd.

Bring your own device (BYOD) biedt voordelen, zoals flexibiliteit in de werkuitvoering. Maar BYOD brengt ook beveiligingsrisico’s met zich mee, die de beschikbaarheid, integriteit en exclusiviteit van bedrijfsgegevens kunnen bedreigen, zo constateerde de AIVD vorig jaar al in een rapport.

Tijdens de bijeenkomst van aanstaande donderdag zullen we enkele opmerkelijke actuele onderzoeksresultaten op het gebied van BYOD presenteren.

Gastspreker Remko Cijffers, line of business manager security bij Imtech ICT, zal vervolgens ingaan op de security issues die spelen bij de implementatie van de verschillende BYOD-varianten. Tevens zal hij het concept Bring iT uit de doeken doen.

Integrale aanpak

Bring iT is een initiatief van Vodafone, Cisco en Imtech ICT. Het concept helpt organisaties om de complexiteit rondom BYOD in goede banen te leiden, want BYOD vraagt volgens de marktpartijen om een integrale aanpak op basis van complementaire kennis en oplossingen. Bringt iT brengt de kennis, producten en diensten van de drie partners bij elkaar. Op deze manier kunnen organisaties profiteren van de slimme BYOD-oplossingen van Vodafone, de zekerheid van de producten van Cisco en de service van Imtech ICT. Dit alles met één plan en één aanspreekpunt voor advies, implementatie en support. Zo worden 1.000 keuzes teruggebracht naar één oplossing en zijn organisaties verzekerd van een veilige manier van werken voor iedereen, zo beloven de initiatiefnemers.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.