M2M van fantasie naar realiteit

business_trendsDe koelkast die te bestellen boodschappen doorgeeft geldt al vijftien jaar als hét grote voorbeeld van communicatie tussen apparatuur onderling. Maar het online verbinden van machines oftewel M2M biedt veel meer mogelijkheden – die dan nog in een echte behoefte voorzien ook, zo meldde BTG magazine onlangs. 

Directeur Anne Bouverot van de GSM Association meldde tijdens World Mobile Conference 2012 in Barcelona dat 3,6 miljard simkaarten door mensen worden gebruikt en drie miljard sims in machines zijn geplaatst. Inmiddels zouden er al meer machines dan mensen online zijn. Over een paar jaar, in 2015, zitten we volgens de GSMA op negen miljard mobiele verbindingen. Wat denken jullie, zal M2M werkelijk een hoge vlucht nemen?

[yop_poll id="4"]

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.