KPN verkoopt Duits tafelzilver aan Telefónica Deutschland

markt_spelersTegelijkertijd met de bekendmaking van teleurstellende haljaarresultaten maakt KPN bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van de Duitse dochteronderneming E-Plus aan Telefónica Deutschland.

KPN ontvangt 5 miljard euro in cash en na goedkeuring van de transactie door de mededingingsautoriteiten een belang van 17,6 procent in de nieuwe combinatie Telefónica Deutschland. KPN leurde al geruime tijd met E-Plus. Als onderdeel van een strategisch onderzoek heeft de raad van bestuur meerdere opties met verschillende partijen onderzocht om volgens eigen zeggen superieure waarde vrij te maken.

Eelco Blok, CEO of KPN:

'The opportunity to unlock significant value in Germany by selling E-Plus is clear and compelling. The significant premium embedded in the sale price recognizes the substantial operational synergies. The combination of E-Plus and Telefónica Deutschland will establish a mobile operator with attractive synergy and growth potential in Europe’s largest economy. KPN Group post the sale of E-Plus will focus on its core geographies.’

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.