BTG organiseert 4 september expertsessie met Fox-IT over security-issues

AgendaBTG organiseert op woensdag 4 september aanstaande in het Athlon Flex Centre op Schiphol-Rijk vanaf 16.00 uur exclusief voor haar leden een expertsessie over security-issues. Gastspreker is niemand minder dan oprichter en directeur Ronald Prins van Fox-IT. Meld je nu samen met collega's digitaal aan, want het aantal plaatsen is beperkt (inloggen is vereist). De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Cybersecurity staat meer dan ooit in de belangstelling. Elke dag is het in het nieuws, zowel in klassieke als in nieuwe media. Ook in de politiek en de bestuurskamer is cybersecurity nadrukkelijker op de agenda komen te staan, niet in de laatste plaats door enkele prominente incidenten, zo constateerde het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) onlangs.

Alle mediaandacht onderstreept volgens het NCSC dat cybersecurity hét veiligheidsonderwerp van nu is. Maar de berichtgeving roept ook vragen op: Is het echt zo erg? Wordt het probleem overdreven, of is dit nog maar het topje van de ijsberg? Een goede aanpak van cyberseucrity, met proportionele acties gericht tegen de de juiste dreigingen, vereist inzicht. Inzicht in de belangen die we moeten beschermen, vanuit welke hoek de grootste dreigingen komen en op welke punten onze samenleving kwetsbaar is. Naast het geven van inzicht zal Ronald Prins tijdens de expertsessie ook ruim de tijd nemen om vragen te beantwoorden en zal hij in discussie gaan met de BTG-leden. Een unieke mogelijkheid dus om uit eerste hand te horen hoe je je het beste kunt bewapenen in de digitale oorlog.

prins

Intermediair:

‘Ronald Prins begon met het verkopen van gekraakte computerspelletjes op het schoolplein. Nu leidt hij een miljoenenbedrijf in internationale ict-beveiliging.’

Nederlandse Esquire:

‘Ronald Prins was in 1999 de eerste nerd in dienst van de AIVD. Nu leidt hij de strijd tegen hackers, die allang een teringzooi van de wereld hadden kunnen maken.’

Cloud computing

Cybercriminaliteit alsook digitale spionage blijven volgens het NCSC de grootste dreigingen voor overheid en bedrijfsleven. Voorts is de dreiging op verstoring van online dienstverlening toegenomen. Het afgelopen jaar is de omvang van de criminele cyberdienstensector gegroeid en zichtbaarder geworden. Hulpmiddelen om aanvallen uit te voeren worden via ‘cybercrime-as-a-service’ commercieel door malafide partijen beschikbaar gesteld. Daarnaast wordt de potentiële impact van incidenten steeds groter waardoor de mogelijkheid van verstoring van de vitale infrastructuur en mogelijke maatschappelijke ontwrichting ook toeneemt. Dit komt door de toenemende afhankelijkheid van ict door ontwikkelingen als hyperconnectiviteit, bring your own device en cloud computing en de mate waarin internet wordt ingezet.

Cryptograaf

Ronald Prins is directeur en mede-oprichter van Fox-IT. Hij studeerde technische wiskunde aan de TU Delft en heeft zich daarna gespecialiseerd als cryptograaf. Bij het Nederlands Forensisch Instituut was hij werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker. In het kader hiervan heeft hij vele (cryptografische) beveiligingen doorbroken waar de politie tegenaan liep bij het uitvoeren van hun recherche-onderzoeken. Daarnaast is hij mede-verantwoordelijk voor de inzet van nieuwste methoden om digitale informatie voor rechercheonderzoeken te verkrijgen. In 1999 heeft hij samen met Menno van der Marel Fox-IT opgericht om zijn creativiteit volledig te kunnen gebruiken voor innovatieve oplossingen voor vertrouwelijke omgevingen (threatening environments).

Aanmelden voor de expertsessie What about security? in samenwerking met Fox-IT op woensdag 4 september in het Athlon Flexcenter op Schiphol-Rijk kan digitaal. Parkeren op Schiphol-Rijk is gratis. Meld je nu aan of stuur een e-mail naar Kennismanager, want het aantal plaatsen is beperkt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.