Telekom Austria Group en KPN International knopen glasvezelnetwerken aan elkaar

markt_spelersDat de internationale expansiedrift van Carlos Slim, eigenaar van het Mexicaanse América Móvil en minderheidsaandeelhouder van de Oostenrijkse Telekom Austria Group (TAG) en KPN wel degelijk synergie kan opleveren, blijkt uit samenwerking die de Oostenrijkse Telekom Austria Group en KPN International hebben bekendgemaakt op wholesale-niveau. De beide Europese telecombedrijven knopen hun glasvezelnetwerken aan elkaar.

De netwerkverbinding wordt in Frankfurt tot stand gebracht, terwijl er tegelijkertijd wordt gezorgd voor een back-up voorziening in het Oostenrijkse Wenen. Door het koppelen van elkaars netwerken zijn Telekom Austria Group en KPN International volgens eigen zeggen in staat om ethernet-diensten, IP-diensten, VPN en zogenoemde wavelength en IPT-diensten aan te bieden aan telecom operators en grootzakelijke klanten op basis van scherpe service level agreements. De samenwerking is al geoperationaliseerd.

De IP backbone verbindt de vier belangrijkste internetknooppunten in Europa aan elkaar, te weten Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs. In totaal gaat het om 173 zogenoemde PoPs (points of presence) die zijn gelokaliseerd in 35 Europese landen en in Noord-Amerika.

Footprint KPN International en TAG

Footprint KPN International en TAG

Stefan Amon, director of wholesale bij Telekom Austria Group:

‘I am really proud to announce this pan-European wholesale partnership with our two regionally complementary infrastructures. I see an excellent operational fit as both backbone network providers focus on top quality. This infrastructure throughout 35 countries will be one of the largest in Europe, offering technological as well as local know-how and experience from Telekom Austria Group in CEE and from KPN International in Western Europe.’

Ook Jasper Snijder, managing director bij KPN International, is verheugd over de samenwerking. Hij benadrukt dat door het aan elkaar knopen van elkaars glasvezelnetwerken efficiënter gebruik zal worden gemaakt van de bestaande netwerken, waar de klanten van beide operators uiteindelijk van zullen profiteren. Verder zullen de samenwerkende telecompartijen gezamenlijk marketing- en verkoopinspanningen plegen om de gecombineerde netwerken commercieel uit te nutten.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.