Tele2 en T-Mobile tekenen tienjarig contract om opstelpunten te delen

markt_spelersTele2 Nederland gaat voor de uitrol van haar eigen 4G-netwerk gebruikmaken van de antenne-opstelpunten van T-Mobile Nederland. De overeenkomst, die inmiddels door beide partijen is ondertekend, geeft Tele2 toegang tot het overgrote deel van de antennes op daken en masten van T-Mobile in Nederland. Beide providers gebruiken de antennes voor hun eigen frequenties en afzonderlijke landelijke mobiele netwerken. T-Mobile en Tele2 hebben daarnaast ook het MVNO-contract met vijf jaar verlengd.

Het delen van de antenne-opstelpunten zorgt volgens beide providers voor aanzienlijke kostenbesparingen in de uitrol en onderhoud van het netwerk. Deze besparingen moeten de concurrentiepositie van beide aanbieders op de Nederlandse markt versterken. Door bestaande opstelpunten van T-Mobile te gebruiken is Tele2 volgens eigen zeggen in staat om op een slimme en efficiënte manier het eigen 4G-netwerk te bouwen in heel Nederland. Het gebruik van reeds aanwezige antennes en staalconstructies, bespaart Tele2 veel tijd bij de realisatie van haar eigen landelijke 4G-netwerk.

MVNO

Op dit moment maakt Tele2 voor haar mobiele klanten gebruik van het netwerk van T-Mobile,De onderneming is hiermee een mobile virtual network operator (MVNO). De verlenging van dit contract zorgt ervoor dat alle Tele2-klanten ook de komende vijf jaar kunnen blijven bellen en internetten via 2G en 3G-verbindingen. Zodra Tele2 haar eigen 4G-netwerk voltooit, zullen 2G en 3G als terugvalmogelijkheid dienst doen, zodat klanten altijd verzekerd zijn van een goede verbinding.

Modernisering

T-Mobile startte eerder dit jaar met het programma ‘Samen meer bereiken’. In het kader van dit programma investeert T-Mobile honderden miljoenen euro’s in de modernisering van haar 2G en 3G-netwerk en de uitrol van het nieuwe 4G-netwerk. T-Mobile en Tele2 delen vanaf nu antennes, staalconstructies en andere niet-intelligente onderdelen op de gezamenlijke locaties. De apparatuur die de gesprekken en mobiele data stuurt, wordt door beide partijen afzonderlijk geïnstalleerd. De daadwerkelijke netwerken van T-Mobile en Tele2 blijven dus compleet van elkaar gescheiden.

Günther Vogelpoel, CEO Tele2 Nederland:

‘Dit is een belangrijke mijlpaal voor Tele2 op onze weg om de vierde mobiele netwerkoperator te worden van Nederland. Wij kunnen de opstelpunten van T-Mobile nu gaan combineren met onze eigen locaties om zo op de meest efficiënte manier een hoogwaardig nationaal 4G-netwerk te bouwen.’

Klantenservice

Thomas Berlemann, ceo T-Mobile Netherlands, verklaart dat hij de financiële middelen die vrijkomen door de bovengenoemde overeenkomst direct wil inzetten ten behoeve van de klantenservice. Met ruim 4,5 miljoen klanten bedient het mobiele telecommunicatiebedrijf van T-Mobile Netherlands, onderdeel van Deutsche Telekom, consumenten en het midden- en kleinbedrijf. T-Mobile Netherlands is actief met de merken T-Mobile, BEN en Simpel. In het jongerensegment werkt T-Mobile samen met MTV Mobile en *bliep.

Tele2 Nederland B.V. maakt onderdeel uit van de Tele2 Group, een telecom operator die in Europa ruim 15 miljoen klanten in tien landen bedient. In Nederland biedt Tele2 zowel de consumenten-, de zakelijke als de wholesale markt communicatiediensten. Tele2 biedt vaste en mobiele spraak-, data-, internet- en tv-diensten aan via een eigen infrastructuur.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.