4G-toestellen in de lift

business_trendsHoewel de totale markt voor smart- en mobiele telefoons licht daalde in het tweede kwartaal van 2013, stegen de verkopen van smartphones. 73 procent van alle verkochte mobiele telefoons is inmiddels een smartphone. Inmiddels heeft twee derde van de consumenten een smartphone in het bezit die ze vaak ook meenemen naar het werk.  Dit blijkt uit onderzoek van GfK.

De traditionele mobiele telefoons zijn volgens de onderzoekers juist verder gedaald, wat uiteindelijk de lichte daling van de markt verklaart.

Telecomaanbieders stappen dit jaar in rap tempo over op het aanbieden van 4G. De omarming van 4G zien de onderzoekers terug in de cijfers van de smartphones. Waar vorig kwartaal 14 procent van de verkopen een 4G smartphone was, is dat met 10 procent gegroeid naar 24 procent dit kwartaal. De gemiddelde prijs van 4G-toestellen ligt nog beduidend hoger dan de 3G-voorgangers.

Opladers

De telefoonaccessoires zijn volgens GfK ook dit kwartaal gestegen als gevolg van de toegenomen belangstelling voor smartphones; in omzet was dit echter meer dan in aantal verkopen. Dit verschil heeft vooral te maken met de verkoop van duurdere A-merk hoesjes, die ook dit kwartaal de grootste groep van de accessoires zijn. Daarnaast steeg ook de gemiddelde prijs voor autoadapters en opladers. Van de opladers zijn de reisopladers deze zomer nog populairder geworden. Deze opladers kunnen de telefoon opladen zonder op dat moment gebruik te maken van netstroom en kunnen enkele uren extra spreektijd of online tijd geven. Een ideale oplossing voor reizigers die onderweg zijn en die een lege batterij hebben.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.