América Móvil zet onderhandelingen over verkoop E-Plus op scherp

De raad van bestuur en de raad van commissarissen van KPN kondigen aan dat de voorwaarden waaronder de Duitse mobiele dochter E-Plus wordt verkocht aan Telefónica Deutschland, zoals aangekondigd op 23 juli 2013, zijn verbeterd na onderhandelingen tussen América Móvil, Telefónica en KPN.

Als gevolg van de aangepaste voorwaarden heeft América Móvil zich onherroepelijk gecommitteerd voor de voorgestelde transactie te stemmen tijdens KPN’s buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die wordt gehouden op 2 oktober aanstaande in verband met de verkoop van E-Plus.

Het belang dat KPN zal verkrijgen in Telefónica Deutschland bij levering van E-Plus is verhoogd van 17,6 procent naar 20,5 procent. KPN ontvangt tevens de eerder overeengekomen 5,0 miljard euro in contanten.

Call optie

Daarnaast heeft Telefónica van KPN een call optie verkregen die alleen kan worden uitgeoefend een jaar na levering van E-Plus. Deze call optie betreft maximaal een 2,9 procent belang in Telefónica Deutschland. De call optie kan worden uitgeoefend voor het gehele belang van 2,9 procent, of voor een deel daarvan. De uitoefenprijs van de call optie bedraagt 510 miljoen euro voor het gehele belang van 2,9 procent, plus 2,27 procent rente vanaf de levering van E-Plus, verminderd met eventuele dividendbetalingen op het 2,9 procent-belang.

Transactiewaarde

Op basis van deze verbeterde voorwaarden bedraagt de totale impliciete transactiewaarde voor E-Plus thans 8,55 miljard euro. KPN zal het grootste gedeelte van de 5,0 miljard euro in contanten aanwenden om haar financiële flexibiliteit te vergroten en de uitvoering van haar strategie in Nederland en België te ondersteunen. KPN is daarnaast voornemens over het jaar 2014 weer dividend aan aandeelhouders uit te keren.

Met inachtneming van de belangen van alle stakeholders, inclusief de aandeelhouders, van KPN, steunen de raad van bestuur en de raad van commissarissen van KPN de voorgestelde, verbeterde, transactie unaniem.

Zoals aangekondigd op 21 augustus 2013, zal de BAVA plaatsvinden op 2 oktober 2013. De raad van bestuur en de raad van commisarissen van KPN roepen alle aandeelhouders op in te stemmen met de voorgestelde transactie. Volgend op de aankondiging van vandaag, zal een aanvulling op de bestaande aandeelhouders circulaire binnenkort op de website van KPN worden geplaatst.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.