Geld als drijfveer

mens_talentDe eerstvolgende combidag organiseert belangenvereniging BTG exclusief voor haar leden op dinsdag 8 oktober aanstaande in het Utrechtse Geldmuseum vanaf 10.00 uur. Noteer alvast de datum in je (digitale) agenda of meld je hier aan. Met één muisklik is jouw plaats gereserveerd. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij. Inmiddels is ook meer bekend over een van de workshops. Zo zal Arend-Jan Majoor van de firma Frismakers in het kader van Mens & Talent een workshop verzorgen over menselijke drijfveren. Is geld jouw primaire drijfveer of ben je meer intrinsiek gemotiveerd?  Na het volgen van de workshop weet je meer over jezelf en je zakenpartners.

De openingsspeech zal worden verzorgd door Ed Achterberg, ceo en eigenaar Telecompaper, die de belangrijkste trends in de mobiele telefoniemarkt zal schetsen. Eric Smit oprichter van Follow The Money zal de combidag afsluiten. In zijn keynote zal hij onder meer ingaan op de wereld van het grote geld. Aansluitend zal een compact slotdebat worden georganiseerd.

Munt

Programma

Zoals gebruikelijk starten we met de algemene ledenvergadering. De vergaderstukken zullen ruimschoots van tevoren ter beschikking worden gesteld in het bekende, afgeschermde ledengedeelte van de website van BTG (inloggen is vereist). ’s Middags zullen we vanaf 13.00 uur enkele keynotes en workshops organiseren. Tevens zal een uitgebreide klantcase worden gepresenteerd. We sluiten af met een scherpe keynote speech en een netwerkborrel. Je kunt je nu al digitaal aanmelden voor de BTG combidag van 8 oktober aanstaande.

Sambal

Onder het motto ‘telefonie is als sambal bij de Chinees, je krijgt het er gratis bij’, geeft Ed Achterberg, ceo en eigenaar Telecompaper, een overzicht van de belangrijkste trends in de mobiele telefoniemarkt. Hij stipt hierbij de volgende thema’s aan:

 • wie verdient er überhaupt nog geld in de telecomketen?
 • welke mobiele providers zullen uiteindelijk overleven?
 • hoe kunnen grootzakelijke telecom- en it-gebruikers profiteren van de toegenomen concurrentie?
 • wat betekent de uitrol van 4-G voor de proposities die mobiele providers aanbieden aan grootzakelijke klanten?
 • wat is de impact van de Europese Roaming Regulation (decoupling)?

Workshop

Is geld jouw drijfveer of ben je meer intrinsiek gemotiveerd? Datgene wat iemand drijft bepaalt zijn motivatie om dingen wel of niet te doen en de wijze waarop iemand communiceert. Het is daarom goed om te weten welke verschillende drijfveren bij jou passen en bij mensen met wie je regelmatig contact hebt. Verbeter hiermee je gesprekken in sales, inkoop en met directe collega’s. In deze workshop leer je snel en gemakkelijk drijfveren toepassen. Drijfveren worden aangegeven in kleuren:

 • geel: is de drijfveer die wil analyseren, begrijpen en doorgronden
 • groen: is de drijfveer die mensen en sociale contacten voorop stelt
 • oranje: is de drijfveer die vooruitgang, resultaten en prestaties wil laten zien
 • blauw: is de drijfveer die zekerheid en duidelijkheid wil creëren
 • rood: is de drijfveer die staat voor durf, tempo en kracht
 • paars: is de drijfveer die veiligheid en thuisgevoel zoekt

In deze workshop leert Arend-Jan Majoor je de drijfveren toe te passen voor jezelf en in de communicatie met anderen. Bijvoorbeeld bij gesprekken met leveranciers, MT-overleg, projectplanbesprekingen of één op één meetings. Wordt effectiever in je communicatie en vind sneller de win-win met je gesprekspartners.

De wereld van het grote geld

Eric Smit is onderzoeksjournalist, auteur van de boeken De Broncode en Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady en oprichter van multimediaal platform voor onderzoeksjournalistiek Follow The Money. Smit zal in zijn keynote onder meer ingaan op:

 • moraliteit en integriteit in het zakenleven;
 • de wereld van het grote geld (denk aan Carlos Slim);
 • de rol van vitale en vindingrijke ondernemers in onze economie.

Charme

Het Geldmuseum is in 2009 uitgeroepen tot een van de spraakmakende businesslocaties van Nederland. Wat doen mensen met geld? en Wat doet geld met mensen? zijn de centrale thema's die in het Geldmuseum ruimschoots aan bod komen. Het museum is gevestigd in het monumentale en volledig gerestaureerde pand van de Rijks Munt in Utrecht. Ondanks de huidige moderne uitstraling is de authentieke charme bewaard gebleven.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.