KPN in gesprek met América Móvil over vijandig bod

markt_spelersDe raad van commissarissen en de raad van bestuur van KPN geven vandaag een update over de situatie omtrent het voornemen van América Móvil om een ongevraagd, openbaar bod uit te brengen in contanten op alle uitstaande gewone aandelen KPN.

De raad van bestuur en raad van commissarissen van KPN zijn volgens eigen zeggen in continue, constructieve gesprekken met América Móvil in overeenstemming met hun fiduciaire verplichtingen. Deze gesprekken gaan over financiële en niet-financiële zaken die betrekking hebben op het voorgenomen bod waaronder prijs en voorwaarden, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van alle aandeelhouders en andere stakeholders van KPN. Op dit moment is de uitkomst van deze gesprekken niet duidelijk.

Jos Streppel, voorzitter van de raad van commissarissen en Eelco Blok, voorzitter van de raad van bestuur en ceo:

Wij zijn bezig met een zorgvuldig proces met betrekking tot het voorgenomen bod. De belangen van onze aandeelhouders, medewerkers, klanten en andere belanghebbenden worden in dit proces zorgvuldig bekeken en afgewogen op financiële en niet-financiële zaken, waaronder het belang van de vitale rol van KPN in de Nederlandse maatschappij. Wij begrijpen dat er veel vragen zijn over het voorgenomen bod. Wij hechten veel waarde aan het vertrouwelijk voeren van deze gesprekken en verwachten op een later moment meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.'

KPN zal zijn aandeelhouders en andere stakeholders op de hoogte houden van belangrijke ontwikkelingen indien daartoe aanleiding is. América Móvil bevestigt in een persbericht dat er inderdaad sprake is van een 'constructieve dialoog'. Tegelijkertijd bevestigen de Mexicanen dat het bod om 2,40 euro per aandeel KPN te betalen nog steeds overeind staat. Als gevolg van de opgetrokken beschermingswal door de Stichting Preferente Aandelen B KPN sluit het bedrijf ook niet uit dat het voorgenomen bod uiteindelijk wordt ingetrokken. Kortom alle opties liggen nog open.

 

 

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.