Eric Smit geeft BTG-leden tijdens combidag inkijkje in de wereld van het grote geld

AgendaDe eerstvolgende combidag organiseert belangenvereniging BTG exclusief voor haar leden op dinsdag 8 oktober aanstaande in het Utrechtse Geldmuseum vanaf 10.00 uur. Noteer alvast de datum in je agenda of meld je hier aan. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij. De openingsspeech zal worden verzorgd door Ed Achterberg, ceo en eigenaar Telecompaper, die de belangrijkste trends in de mobiele telefoniemarkt zal schetsen. Eric Smit oprichter van Follow The Money zal de combidag afsluiten. In zijn keynote zal hij onder meer ingaan op de wereld van het grote geld.

Smit zal in zijn speech in sneltreinvaart door de spannende verhalen vliegen die hij de afgelopen jaren in boekvorm deed uitkomen. De belangrijkste gebeurtenissen in beide boeken deden zich voor toen de werelden van de telecom en het internet nog oneindige groei en megawinsten beloofden.

1001004002131780De Broncode

In De broncode is een hoofdrol weggelegd voor een van de bekendste Nederlandse personen uit de ict van de jaren negentig en nul: Roel Pieper. Pieper maakte carrière in de Silicon Valley en keerde eind 1998 terug naar Nederland waar hij als een held werd binnengehaald. Hij kwam in de raad van bestuur van elektronicaconcern Philips, maar al snel bleek dat hij niet helemaal het geschikte type was voor een grote, logge organisatie. Liever hield hij zich bezig met een uitvinding waarmee hij de wereld kon veroveren.

 

1001004007505490World Online

In dezelfde periode deed ook een ander persoon van zich spreken: Nina Brink. Zij ging als oprichter en topvrouw van het internetbedrijf World Online op voortvarende wijze de concurrentie aan met onder andere KPN. Brink wilde destijds met haar bedrijf een speler van wereldformaat worden. Dat mondde op 17 maart 2000 uit in de op een na grootste beursgang in Nederland aller tijden, die vooral de geschiedenis in ging als de meest geruchtmakende.

Forbes

Carlos Slim

De grootste beursgang staat echter nog steeds op naam van KPN, het bedrijf dat sinds enige tijd door de Mexicaanse wereldveroveraar Carlos Slim wordt belaagd. Wat heeft iemand nodig om een bedrijf tot wereldspeler te laten uitgroeien en wat zijn de gelijkenissen tussen Pieper, Brink en Slim? Eric Smit zoekt samen met BTG-leden naar het antwoord op deze intrigerende vraag.

Noteer alvast de datum in je agenda of meld je hier aan. Een e-mail sturen naar Kennismanager mag natuurlijk ook. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.