KPN bereikt akkoord over fiscaal boekverlies bij verkoop E-Plus

markt_spelersKPN kondigt aan dat het een overeenkomst heeft bereikt met de Nederlandse belastingdienst over de grootte van een fiscaal boekverlies dat naar verwachting wordt gerealiseerd bij verkoop van E-Plus aan Telefónica Deutschland. Dit boekverlies bedraagt ongeveer 3,7 miljard euro en zal naar verwachting in de komende jaren KPN’s belastbare winst in Nederland compenseren, beginnend in 2014.

Het statutaire belastingtarief in Nederland bedraagt 25 procent. Ontvangen dividenden of boekwinsten op het 20,5-procent belang van KPN in Telefónica Deutschland zullen worden onderworpen aan Nederlandse vennootschapsbelasting.

Eelco Blok, ceo KPN:

‘Het akkoord dat we met de Nederlandse belastingdienst hebben bereikt geeft zekerheid over onze belastingpositie voor de komende jaren. Het is wederom een belangrijke stap voor KPN, waardoor wij door kunnen gaan met investeren in onze activiteiten en de nieuwste technologieën in Nederland.’

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.