WiFi is bijna zo belangrijk als een goed bed

business_trendsWiFi is tegenwoordig uitgegroeid tot het tweede belangrijkste criterium voor zakenmensen bij hun hotelkeuze. Alleen een comfortabel bed is belangrijker. Andere faciliteiten, zoals het restaurant, de sportvoorzieningen en minibar, zijn minder bepalend geworden. Dit blijkt uit onderzoek van iPass, een leverancier van zakelijke mobility-diensten en aanbieder van telecomservices.

Uit het rapport blijkt dat de beschikbaarheid van WiFi een toenemende invloed heeft op de keuze waar zakelijke reizigers hun reis- en verblijfbudget besteden.

Evan Kaplan, ceo van iPass:

‘WiFi heeft onze manier van werken onomkeerbaar veranderd. Ons rapport laat een aantal trends zien waaruit dat blijkt. Waaronder de snelle groei van apparatuur die via WiFi werkt en het toenemend gebruik van bandbreedte intensieve bedrijfsapplicaties, zoals videoconferencing en andere communicatie- en samenwerkingstoepassingen, die de productiviteit bepalen. Zakelijke reizigers zien WiFi als primaire internetverbinding voor het snelgroeiend aantal mobiele apparaten en overal toegankelijke bedrijfsapplicaties. Zij stuwen de vraag bij hotels, vliegtuigmaatschappijen en publieke gebouwen naar hoge kwaliteit WiFi-verbindingen, die eenvoudig en tegen lage kosten te gebruiken zijn.’

Onderzoeksfeiten

 • 82 procent van de respondenten vindt dat de gratis WiFi van hotels te traag en onvoldoende betrouwbaar is. Ruim eenderde van de respondenten gebruikt tijdens hun werk applicaties die continu een hoge kwaliteit verbinding nodig hebben, zoals videocommunicatie en cloudgebaseerde bedrijfsapplicaties.
 • Tablets zijn een toenemende uitdaging voor WiFi-verbindingen. De 10-inch iPad heeft momenteel nog de voorkeur bij zakenmensen, maar zo'n 47 procent overweegt binnen zes maanden een 7 of 8-inch tablet aan te schaffen, versus 29 procent die een 10-inch iPad willen kopen.
 • WiFi aan boord van een vliegtuig staat hoog op de wensenlijst van zakelijke reizigers: zo’n een derde van de geïnterviewde mobiele werkers neemt dit mee bij hun keuze van de vlucht.
 • 81 procent van de respondenten vindt de kosten voor mobiele dataverbindingen 'te hoog' of 'veel te hoog'. In 2012 had 20 procent hierover geen mening en nu nog maar 13 procent, waaruit blijkt dat het prijsbewustzijn toeneemt.
 • Het merendeel van de geïnterviewde mobiele werkers gebruikt tijdens vakantie het internet voor bedrijfstoepassingen en ook vaker dan voorheen. Het aantal mensen dat vijf of meer keer per dag inlogt verdubbelde ruim van 6 procent vorig jaar naar 13 procent dit jaar.
 • 81 procent van de respondenten heeft het afgelopen jaar een teleurstellende ervaring gehad met WiFi in hun hotel, omdat de gratis verbindingen gelimiteerd, traag en onvoldoende betrouwbaar waren. 74 procent zegt dat die slechte WiFi-ervaring tot gevolg heeft dat zij daar niet meer opnieuw boeken.
How much would you estimate your average mobile employee costs your company per month in data connectivity charges?

How much would you estimate your average mobile employee costs your company per month in data connectivity charges?

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.