Eurofiber sluit financieringsovereenkomst van 195 miljoen euro

markt_spelersEurofiber heeft een financieringsovereenkomst van 195 miljoen euro voor de lange termijn afgesloten met drie grote Nederlandse banken: ABN AMRO, ING en Rabobank. Met deze overeenkomst legt Eurofiber volgens eigen zeggen een solide financiële basis voor verdere groei in Nederland en België.

Eurofiber maakte in de afgelopen jaren een snelle groei door en wist zich daarbij ook nog jaar na jaar te onderscheiden als ‘best managed company’. Het bedrijf werkt volgens eigen zeggen voortdurend aan de uitbreiding van zijn onafhankelijke glasvezelnetwerk in nauwe samenwerking met strategische toeleveranciers en commerciële partners.

Jaap Truijens, CFO van Eurofiber.

‘Al onze bedrijven doen substantiële investeringen in de glasvezelinfrastructuur in Nederland en België. Zo stellen we onze klanten in staat om optimaal te profiteren van de oneindige mogelijkheden van glasvezelverbindingen. We zijn dan ook zeer verheugd dat we een overeenkomst hebben afgesloten met drie grote banken, die onze overtuiging delen in de toekomst van op glasvezel gebaseerde connectiviteit en vertrouwen hebben in ons bedrijfsmodel voor de lange termijn.’

In 2012 nam investeringsmaatschappij Doughty Hanson & Co naast Reggeborgh een belang in Eurofiber. In het tweede kwartaal van 2013 maakte het bedrijf de overnames bekend van UNET, Isilinx B.V. en IsiConneXion. Alle bedrijven zijn grote voorstanders van het open netwerkmodel voor connectiviteit voor de zakelijke markt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.