Truphone organiseert workshop tijdens BTG combidag

Agenda

Aanstaande dinsdag 8 oktober organiseert belangenvereniging BTG exclusief voor haar leden in het Utrechtse Geldmuseum vanaf 10.00 uur de BTG combidag. Inmiddels hebben meer dan 100 BTG-leden zich aangemeld. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij, want vol is echt vol. Meld je hier aan. Een van de drie workshops wordt verzorgd door de firma Truphone.

Truphone, de telecomprovider voor internationaal bellen, heeft onlangs zijn Truphone Zone uitgebreid naar Duitsland, Polen en Hongkong. De zone bestond al uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de Verenigde Staten en Australië. Het bedrijf maakt gebruik van gepatenteerde technologie om internationaal bellen eenvoudiger en betrouwbaarder te maken voor bedrijven. Deze sim-technologie biedt meerdere internationale nummers op een telefoon, zodat contacten binnen de zone hen altijd bereiken met een lokaal gesprek, ongeacht waar ze zijn. De structuur van het netwerk zorgt ervoor dat gebruikers worden geïdentificeerd als local users. Dit levert aanzienlijk hogere datasnelheden dan door andere ondernemingen worden aangeboden tijdens het roamen. Daarnaast biedt Truphone wereldwijd service zodat gebruikers overal 24/7 hulp kunnen krijgen.

Workshop

Rob van Velzen, managing director Truphone, legt uit waarom het niet meer nodig is voor internationale zakenreizigers om met meerdere mobieltjes in Robhet buitenland rond te lopen. Hij geeft in zijn workshop onder meer antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe kunnen mijn medewerkers in het buitenland doorwerken met hun mobiel zonder een bill shock te veroorzaken?
 • Hoe bereik ik een hoge productiviteit, een optimale dekking en een goede geluidskwaliteit voor medewerkers die vaak in het buitenland actief zijn?
 • Hoe kan ik profiteren van de VoIP-service waarbij zowel WiFi als gsm zijn te gebruiken voor mobiele telefoongesprekken?

Hoge roamingtarieven

De Truphone Zone is een omgeving waar zakelijke abonnees gebruikmaken van het wereldwijde netwerk en geen last hebben van hoge roamingtarieven. In deze zone zijn volgens de provider dataverbindingen sneller en betrouwbaarder en roamingtarieven worden volledig geëlimineerd. Het gebruik van lokale telefoonnummers en lokale tarieven voor mobiele telefoongesprekken, sms en data-diensten zorgt ervoor dat bedrijven hun mobiele apparaten gebruiken zoals ze dat in hun eigen land ook gewend zijn, dat verhoogt de productiviteit.

Steve Robertson, ceo Truphone:

‘Hoge kosten en beperkte beschikbaarheid van mobiele diensten zijn echte drempels voor bedrijven die internationaal zakendoen. Het informatietijdperk waarin we leven is wereldwijd en mobiel. De telecomindustrie bestaat echter uit landelijk georiënteerde silo’s. Wij hebben deze silo’s samengevoegd door grenzen in meer dan 220 landen weg te halen. We helpen daarmee de medewerkers en maken ook het leven van cio’s en inkoopteams makkelijker bij het beheer van alle mobiele telefoons. Onze wereldwijde tarievenbundels kunnen bijvoorbeeld worden gedeeld met meerdere gebruikers in diverse landen. Het monitoren van gebruik en het in de hand houden van de kosten zijn daarmee veel eenvoudiger.’

Truphone is eind april van dit jaar officieel live gegaan in Nederland. De onderneming is in 2006 opgericht en heeft het hoofdkantoor in Londen gevestigd en inmiddels vestigingen in tien landen. De onderneming verwierf onder meer funding via het investeringsvehikel Minden van de Russische investeerder en miljardair Roman Abramovich.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.