Aantal smartphone-abonnementen verdrievoudigt tussen 2013-2019

business_trendsHet aantal mobiele abonnementen wereldwijd zal in 2019 naar verwachting de 9,3 miljard bereiken, waarvan 5,6 miljard abonnementen zijn voor smartphones. 65 procent van de wereldbevolking heeft in 2019 mobiele dekking  door LTE. Het aantal smartphone-abonnementen zal tussen 2013 en 2019 verdrievoudigen en smartphone-verkeer stijgt met de factor 10. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het Ericsson Mobility Report.

Op dit moment vertegenwoordigen smartphones 25 tot 30 procent van alle mobieletelefoonabonnementen, toch zijn zij goed voor het grootste deel (55 procent) van het aantal verkochte mobiele telefoons in het derde kwartaal van 2013.

orig_Grafiek
Douglas Gilstrap, senior vice president en head of strategy bij Ericsson:

‘Het hoge tempo van de smartphone-adoptie is ongekend en blijft maar groeien. Het duurde meer dan vijf jaar om de eerste miljard smartphone-abonnementen te bereiken, maar het zal minder dan twee jaar duren om de 2 miljard te bereiken. Tussen nu en 2019, verdrievoudigt het aantal smartphone-abonnementen. Interessant is dat deze trend het resultaat is van groeiende adoptie in China en andere opkomende markten nu goedkopere smartphone-modellen beschikbaar komen.’

orig_overzichtHet smartphone-verkeer zal volgens de onderzoekers tussen 2013 en 2019 toenemen met de factor 10 waarbij maar liefst tien exabyte wordt gegenereerd. Video groeit met 55 procent per jaar, en zal meer dan 50 procent van het mobiele dataverkeer vertegenwoordigen, terwijl sociale netwerken en web services elk goed zijn voor ongeveer tien procent in 2019.

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.