INTUG organiseert expert meeting over Europese telecompakket

AgendaNamens de internationale gebruikersorganisatie INTUG nodigen we geïnteresseerde BTG-leden van harte uit om op dinsdag 26 november aanstaande deel te nemen aan de jaarlijkse INTUG meeting die dit jaar in het Athlon Flexcenter in Schiphol-Rijk zal worden gehouden. Het aantal beschikbare plaatsen voor deze expert meeting is bewust beperkt gehouden, om de interactie tussen de deelnemers te bevorderen. Aanmelden kan op de INTUG-website. De organisatie beslist uiteindelijk over definitieve toelating tot deze expert meeting.

Onder het motto A Secure, Innovative and Connected Europe zullen diverse experts hun licht laten schijnen over de consequenties die het onlangs door eurocommissaris gepresenteerde telecompakket heeft voor de zakelijke telecom- en ict-gebruikers. Vanwege de komst van internationale gasten zal de voertaal Engels zijn.

Building a connected continent for the next generation. Volgens BTG-directeur Richard den Uijl kun je mevrouw Kroes van alles verwijten, maar niet een gebrek aan ambitie (zie zijn recente column in BTG magazine). Onlangs presenteerde de eurocommissaris haar superambitieuze telecompakket. Volgens eigen zeggen het meest ambitieuze plan in 26 jaar als het gaat om de hervorming van de Europese telecommarkt. Het 73 pagina’s tellende wetsvoorstel zou het magnum opus moeten zijn van de eurocommissaris.

Haastwerk

De Europese Commissie zegt volgens eigen zeggen nee tegen roamingtoeslagen en ja tegen netneutraliteit, investeringen en nieuwe banen. Wie kan daar in Europa, waar het spook van de economische crisis nog steeds rondwaart, nou tegen zijn? Toch waren de reacties op het telecompakket van Kroes niet onverdeeld positief. Branchevereniging GSMA noemde het voorstel ‘haastwerk’ en de overkoepelende telecomtoezichthouder BEREC kwalificeerde het telecompakket zelfs als een stuk dat als ‘los zand aan elkaar hangt’.

Experts

Kortom: genoeg aanleiding om de experts aan het woord te laten. Ed Achterberg, oprichter en ceo van Telecompaper zal de aftrap verzorgen. Verder zullen onder meer prof. dr. Nico van Eijk van de Universiteit van Amsterdam en het Instituut voor Informatierecht (IViR) en INTUG chairman Danielle Jacobs en executive vice president Nick White namens INTUG acte de presence geven. Tevens zal een vertegenwoordiger van DG Connect van de Europese Commissie de telecomplannen en de consequenties voor zakelijke gebruikers toelichten. Peter Spijkerman, directeur-hoofdinspecteur van het Agentschap Telecom zal onder meer spreken over telekwetsbaarheid, de risico's van WiFi en de vorderingen die telecom providers maken met hun continuïteitsplannen.

Broedplaats

De dag zal worden afgesloten door BNR-presentator Ruud Hendriks, co-auteur van het boek I’m hungry en mede-oprichter van Startupbootcamp, een broedplaats voor nationale en internationale start-ups. Hendriks zal met name ingaan op de vraag hoe het continent Europa weer kan concurreren met andere continenten en succesvolle regio’s, zoals bijvoorbeeld het Amerikaanse Silicon Valley. Traditionele bedrijven en instellingen zullen volgens Hendriks op zoek moeten gaan naar nieuwe businessmodellen die ze continu moeten valideren om tijdig in te spelen op daadwerkelijke marktbehoeften. Als ze dat verzuimen zullen, ze links en rechts worden ingehaald door innovatieve start-ups die de tijdgeest wél goed aanvoelen.

Aanmelden

BTG-leden die mee willen discussiëren over de toekomst van het continent Europa binnen het internationale perspectief kunnen zich op de INTUG-website aanmelden voor de expert meeting.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.