Mitel en Aastra zetten voorgenomen fusieplan door

business_trendsHet aan de NASDAQ en de Toronto Stock Exchange genoteerde Mitel Networks Corporation, leverancier van (cloud-gebaseerde) unified communications-software, en het eveneens aan de Toronto Stock Exchange genoteerde Aastra Technologies, een leverancier van communicatieoplossingen voor bedrijven, kondigen aan dat hun voorgenomen fusie unaniem is goedgekeurd door de raden van bestuur van beide bedrijven. Hierdoor onstaat volgens eigen zeggen een miljardenbedrijf met 1,1 miljard dollar omzet, een wereldwijde installed base bij 60 miljoen eindgebruikers en technologie en schaal om klanten te migreren naar cloud-gebaseerde oplossingen.

Volgens de overeenkomst koopt Mitel alle uitstaande gewone aandelen Aastra voor 6,52 Amerikaanse dollars in contanten, plus 3,6 Mitel-gewone aandelen per elk Aastra-aandeel. Hiervoor wordt de Mitel-slotkoers van een gewoon aandeel gebruikt op 8 november 2013, en een wisselkoers (Canadese dollars / US dollars) van 0,9531. Dit komt neer op 31,96 Canadese dollar per gewoon Aastra-aandeel, waardoor een totaalbedrag ontstaat van 392 miljoen Canadese dollars. Dit vertegenwoordigt een waarde van 20,9 procent boven de naar volume gewogen gemiddelde koers van 30 dagen (VWAP) van Aastra’s gewone aandelen op 8 november 2013.

President en ceo Richard McBee van Mitel:

‘De markt voor communicatieoplossingen is rijp voor consolidatie en staat aan de vooravond van massale migratie naar cloud-gebaseerde diensten. We zijn ervan overtuigd dat kleine partijen met een smalle focus en een beperkte aanwezigheid wereldwijd het niet zullen redden. De solide financiële structuur van Aastra, het complementaire portfolio, het grote geografische bereik en de grote installed base, versterken de marktpositie van Mitel direct en stelt ons in staat de concurrentie voorbij te streven en marktleider te worden.’

Strategie

De voorgenomen fusie is volgens beide partijen een strategische zet om reikwijdte en schaalgrootte te bouwen in een consoliderende markt. Door de combinatie zal een miljardenbedrijf ontstaan dat wereldwijd één van grootste is in de industrie, met het grootste marktaandeel in West-Europa en 100 miljoen dollar omzet aan cloud business. Bovendien beschikt het dan over een wereldwijd klantenbestand dat klaar is voor een upgrade, nu ook de zakelijke communicatiemarkt, met een omvang van 18 miljard dollar, zich voorbereidt op een migratie naar software-gebaseerde clouddiensten.

Naamgeving

De combinatie van beide bedrijven zal in Ottawa zijn hoofdkantoor hebben en zal de naam Mitel krijgen. Tegelijkertijd zal de naamsbekendheid van Aastra in diverse Europese markten blijvend worden benut. Het management zal worden geleid door de huidige president en ceo van Mitel, Richard McBee.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.