Akamai sleept zwaargewicht Ben Verwaayen binnen

markt_spelersAkamai, aanbieder van een cloudplatform voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties, heeft met ingang van 8 november jongstleden Bernardus (Ben) Verwaayen benoemd tot de board of directors van het bedrijf.

Verwaayen heeft diverse topfuncties vervuld bij vooraanstaande telecom- en technologiebedrijven. Hij was onder andere ceo van BT, international vice president, executive vice president en chief operating officer van Lucent Technologies, en president van PTT Telecom, de voorloper van KPN. Van 2008 tot 2013 was Ben Verwaayen ceo van Alcatel-Lucent.

Dr. Tom Leighton, ceo van Akama:

‘Het is voor ons een grote eer Ben te mogen verwelkomen in onze board of directors en we kijken uit naar de inzichten en perspectieven die hij biedt dankzij zijn succesvolle loopbaan in de telecomindustrie. We zijn van mening dat Ben een uitstekende aanvulling is voor onze board en dat hij een belangrijke rol zal vervullen bij het versterken van onze relaties met grote telecomleveranciers en netwerkpartners.’

Verwaayen is Officier in de Orde van Oranje-Nassau en een Honorary Knight of the British Empire (KBE). Hij is tevens drager van de Chevalier de la Légion d’Honneur medaille. Ben Verwaayen heeft een master diploma in rechten en internationale politiek van de Universiteit Utrecht.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.