BTG-leden kiezen voor een nieuwe koers

AlgemeenOp 23 januari jongstleden heeft een zeer ruime meerderheid van de zogenaamde ‘gewone’ BTG-leden zich uitgesproken over de bestuursgang binnen de vereniging. Dit gebeurde tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Bedrijfstelecommunicatie Grootgebruikers (BTG).

Vanaf heden buigt een door de ledenvergadering aangestelde vertrouwenscommissie zich over de bestuurlijke procesgang en de toekomstige koers van de vereniging. Aangezien de huidige raad van toezicht tijdens de algemene ledenvergadering op eigen verzoek is teruggetreden en zich niet herkiesbaar heeft gesteld, neemt de vertrouwenscommissie deze taken op interim-basis waar. Deze commissie werkt in opdracht van de ledenvergadering een advies uit over de inhoudelijke koers van de vereniging en het bestuurlijk model. Dit wordt ter stemming ingebracht in een ledenvergadering in april aanstaande.

Oud BTG-voorzitter Jan Smeding is tijdens de ledenvergadering aangesteld als de nieuwe interim-bestuurder, waarmee hij voormalig directeur-bestuurder Richard den Uijl opvolgt. Het doel van dit besluit is om continuïteit en vertrouwen terug te brengen bij alle leden van de BTG en van haar dochteronderneming TGG. Tijdens deze ledenvergadering is de BTG-jaarrekening 2012 goedgekeurd, decharge verleend aan het BTG-bestuur over 2012 en is de kascommissie ontbonden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan van Alphen, telefoon 06-277 44 100 of via e-mail

BTG behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen die op grote schaal gebruikmaken van bedrijfscommunicatie. De vereniging vertegenwoordigt haar leden bij toezichthouders, ook internationaal. Indien nodig zoeken we daarbij de publiciteit. Daarnaast initieert en faciliteert BTG actuele thema’s en discussies en bevordert zij kennisdeling tussen de leden onderling.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.