App-economie goed voor 800.000 nieuwe banen in Europa

magazineSinds 1 april 2013 geeft Constantijn Van Oranje-Nassau als kabinetschef leiding aan een ploeg van twintig gepassioneerde collega’s die zich in Brussel met de Digitale Agenda bezighouden. Als de rechterhand van eurocommissaris en vice-president Neelie Kroes maakt hij zich zorgen om de economische teloorgang van Europa en de dreigende verspilling van menselijk talent. In deel II van het interview gaat Constantijn vooral in op wet- en regelgeving, roaming en cloud computing. 

‘Als de conjunctuur weer aantrekt, moeten we wel de juiste mensen met de juiste opleidingen stand-by hebben staan’, zo waarschuwt Constantijn in deel I van een uitgebreid interview. Er dreigt een digital skills gap, oftewel een banenkloof. Dat zou een gemiste kans zijn, want de opkomst van de app-economie en trends als big data, M2M-communicatie en cloud computing bieden volgens de kabinetschef juist nieuwe en ongekende job opportunities. Sinds de eerste app stores in 2008 van de grond kwamen, is de app-economie geëxplodeerd, zo blijkt uit een onderzoek van de Association for Competitive Technology (ACT), een internationale organisatie van app-ontwikkelaars. Een kleine tien jaar geleden bestonden apps nog niet eens, inmiddels hebben ze in vijf jaar tijd maar liefst 800.000 nieuwe banen gecreëerd in de 28 landen van de EU.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.