Interim-bestuurder Jan Smeding: 'Ik sta graag aan de wieg van innovaties'

AlgemeenTijdens de buitengewone alv van 23 januari jongstleden is Jan Smeding gevraagd als interim-bestuurder voor de BTG te fungeren. Hij zet zijn jarenlange ervaring bij Akzo Nobel én bij de BTG graag in om van de BTG weer een toekomstgerichte en actieve vereniging te maken. Hoewel Jan geen onbekende is voor veel leden, stelt hij zich graag aan jullie voor.

'Mijn studie elektrotechniek aan de THT in Enschede (thans TU Twente) heb ik afgerond in 1972. Het was toen nog niet mogelijk om af te studeren in het vak informatica en daarom ben ik in het vakgebied elektrotechniek afgestudeerd, met een vakkenpakket dat voor 1/3 uit bedrijfskunde, voor 1/3 uit wiskunde en voor 1/3 uit programmeren bestond. Na mijn studie heb ik anderhalf jaar in militaire dienst doorgebracht in Den Haag in de rol van plaatsvervangend hoofd rekenbureau', zo blikt Smeding terug.

Jan Smeding, interim-bestuurder BTG:P1040158 - kopie

'Nu geniet ik van de vrijheid en de leuke dingen van het leven, zoals reizen, klussen en nog vele andere zaken. Ook maak ik mij nuttig als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk als "taalmaatje" en als coach. Daarnaast rij ik gehandicapten in een speciale bus van A naar B. En zo nodig fungeer ik als oppas voor onze kleinkinderen.'

Akzo

Smeding: 'In 1973 ben ik bij Akzo begonnen met de intentie om na vijf  á zes jaar over te stappen naar een ander bedrijf. Maar vanwege de vele mogelijkheden die Akzo (Nobel) mij bood, ben ik hier tot aan mijn pensioen blijven werken. Bij Akzo Nobel heb ik alle kanten van het it-vak beoefend en meegemaakt; van systeemprogrammeur tot directeur van het rekencentrum. Het meest leuke aan alle functies die ik heb gedaan, was dat ik aan de wieg mocht staan van nieuwe it-ontwikkelingen. Vooral in mijn rol als corporate information manager, waarbij ik verantwoordelijk was voor de it-infrastructuur wereldwijd. Dat is ook de reden dat ik al die jaren met veel plezier in de it heb gewerkt.'

TMA-jury

'Naast de vele contacten die ik had met interne klanten, it-collega’s en leveranciers ben ik vanwege mijn kennis en ervaring met telecommunicatie ook in contact gekomen met de BTG. In 2003 werd mij gevraagd de functie van voorzitter over te nemen van Hilbert Reijn. Van 2004 tot en met 2009 heb ik in het BTG-bestuur gezeten, waarvan de eerste drie jaar als voorzitter. In die tijd ben ik tevens lid van de TMA-jury geworden en ben daarin actief geweest tot aan mijn pensionering.'

'Mijn betrokkenheid bij de BTG al die jaren en nu nog steeds, is de reden dat ik ja heb gezegd op de vraag om de buitengewone ledenvergadering in januari te leiden. Nu er ook weer een beroep op mij wordt gedaan als interim-bestuurder, pak ik die handschoen graag op. Ik draag de BTG een warm hart toe en wil er aan meewerken dat de leden zich hier weer thuis voelen.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.