KPN schikt voor 50 miljoen euro inzake faillissement KPNQwest

markt_spelersKPN N.V. heeft een definitieve overeenstemming bereikt over de voorwaarden van een schikking van de procedure die werd gevoerd door de curatoren van KPNQwest.

KPN kondigde op 19 november 2013 al aan dat er een voorlopige overeenkomst was bereikt. Deze overeenkomst is nu definitief geworden. In verband met de eerder aangekondigde voorlopige overeenkomst met betrekking tot deze procedure heeft KPN een voorziening van 50 miljoen euro genomen in het vierde kwartaal van 2013, in lijn met de betalingsverplichting onder de definitieve schikking.

De curatoren voerden een procedure tegen KPN, Qwest (dat is overgenomen door CenturyLink) en een aantal voormalige bestuurders en commissarissen van KPNQwest inzake het faillissement van KPNQwest in 2002. De curatoren stellen dat er sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur bij KPNQwest en houden in verband hiermee KPN, als een van de aandeelhouders, aansprakelijk. De totale schadeclaim van de curatoren bedraagt circa 2,2 miljard euro.

KPN, CenturyLink en de curatoren hebben op 19 november jongstleden gezamenlijk een voorlopige overeenstemming bereikt over een mogelijke schikking van in totaal 260 miljoen euro, waaraan KPN 50 miljoen euro zal bijdragen. De voorlopige overeenstemming was afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder het uitonderhandelen en de ondertekening van een definitieve overeenkomst en de goedkeuring door de rechter-commissaris in het faillissement. Nu  een definitieve schikking is bereikt, zal de procedure door de curatoren worden beëindigd. Tevens zal KPN afzien van enkele claims in het faillissement, die worden bestreden door de curatoren.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.