The need for speed: high frequency traders en hun onverzadigbare honger naar snelheid

magazineHet Amersfoortse bedrijf Custom Connect overwon als start-up de nodige tegenslag, maar brak definitief door met een primeur in telecomland: de snelste verbinding tussen de twee belangrijkste financiële beurzen in Europa: een draadloze microwave-verbinding tussen London en Frankfurt. Met een 40 procent latency-reductie op deze route zetten de oprichters het bedrijf in 2013 in één keer op de kaart. Welkom in de wereld waar niet elke seconde telt, maar elke milliseconde. Welkom ook in de wereld van de algo’s, de flash crashes en de quants. Lees nu de longread in de online versie van BTG magazine [inloggen vereist].

Het in 2009 opgerichte Custom Connect levert diensten op het gebied van het ontwerp, realisatie en onderhoud van internationale communicatieverbindingen, de zogenoemde high performance, low-latency, netwerken. De klanten van het bedrijf bestaan uit Fortune 500 bedrijven, service providers, financiële instellingen en organisaties die actief zijn met nieuwe media en technologie. Grosso modo zijn het partijen waarvoor een milliseconde of soms zelfs een microseconde het verschil kan uitmaken tussen winnen of verliezen. Kortom: daar waar "speed matters".

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.