Het bod dat nooit gestand is gedaan

magazine‘De mislukte volledige overname van KPN door minderheidsaandeelhouder América Móvil (AMX) is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan cultuurverschillen die overbrugbaar waren’, zo stelde communicatiestrateeg Pol Schevernels in een eerste artikel over de gebeurtenissen bij KPN. ‘Blijkbaar heeft de ceo van KPN nooit opengestaan voor de suggestie dat het voor een relatief kleine speler als KPN helemaal niet zo’n gek idee is om als bruggenhoofd te fungeren voor een veel grotere partij met veel meer ambities. Trouwens, wie zegt mij niet dat de Mexicanen niet bereid waren waterdichte afspraken te maken over de voor Nederland zo belangrijke vitale netwerken?’ Deel II van een reconstructie van een mislukte overnamedeal, oftewel het bod dat nooit werd uitgebracht. Lees nu de longread in de online versie van BTG magazine [inloggen vereist].

Tot een definitief bod kwam het niet, maar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakte het 221 pagina's tellende document met het zogenoemde biedingsbericht toch via zijn website openbaar. Het document geeft volgens de redactie van BTG magazine een aardig inkijkje in de machtsstrijd om KPN. Dat de hoofdrolspelers Eelco Blok en Carlos Slim elkaar nooit hebben ontmoet, blijft in dit verband een hoogst opmerkelijk feit.

Preferente aandelen ingetrokken

Vanochtend maakte KPN bekend dat de uitstaande preferente aandelen B zijn ingetrokken. Dit volgt op het verzoek hiertoe van de Stichting Preferente Aandelen B KPN (de Stichting) van 10 november 2013 en het daaropvolgende besluit door de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 10 januari 2014. In totaal stonden 4.258.098.272 preferente aandelen B uit bij de Stichting. De intrekking geschiedt met terugbetaling aan de Stichting van de door haar verrichte storting van 25 procent van de nominale waarde op deze aandelen, vermeerderd met een bedrag gelijk aan een dividend evenredig aan de periode dat de aandelen uitstonden.

Nu het stof na de overnamestrijd is neergedaald, is het volgens de redactie van BTG magazine een geschikt moment om nog eens terug te blikken. Lees daarom nu de longread in de online versie van BTG magazine.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.