KPN kondigt twee M2M-toepassingen voor bagageafhandeling aan

business_trendsTwee slimme innovaties op basis van M2M-technologie zorgen ervoor dat het bagageproces voortaan soepeler kan verlopen. Air France/KLM en KPN werken hier samen aan.

Met zogenoemde M2M-technologie is de positie van bijna ieder voorwerp nauwkeurig te bepalen, wereldwijd en op ieder moment. Dit is het uitgangspunt geweest voor KPN, Fast Track Company en Air France-KLM om M2M toe te passen binnen het bagageproces. Het resultaat hiervan zijn eTrack en eTag, twee toepassingen die samen, maar ook los ingezet kunnen worden.

Machine-to-machine (M2M)-diensten zijn communicatiediensten via het mobiele netwerk waarmee op afstand apparaten uitgelezen, geactiveerd of aangestuurd kunnen worden. Op deze manier is communicatie mogelijk tussen machines onderling -machine-to-machine- of tussen machines en mensen. KPN kondigde begin vorig jaar aan al klaar te zijn voor M2M.

eTrack

eTrack is een apparaatje dat door de passagier in zijn bagage geplaatst kan worden. Hierdoor is de locatie van de bagage continu te bekijken met behulp van GPS en GSM. Via de eTrack-app kan de passagier altijd bekijken waar in de wereld zijn bagage is. eTrack helpt daarnaast diefstal te voorkomen, door de bagage via bluetooth te koppelen aan een smartphone. Op het moment dat de bagage en de telefoon van elkaar verwijderd raken, geeft de telefoon een alarmsysteem.

eTag

eTag is een bagagelabel met twee e-ink displays dat al tijdens de online check-in de juiste barcode met vluchtinformatie kan krijgen. Hiermee heeft de passagier naast de instapkaart ook het bagagelabel vooraf geregeld. Dit vergroot de snelheid en de efficiency tijdens het bagageproces en verkort de wachttijden. Zowel eTrack als eTag worden dit najaar geïntroduceerd.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.