Ziggo test 'vast' bellen via app

markt_spelersKabelaar Ziggo is gestart met het testen van ‘vast’ bellen via smartphone of tablet. Met behulp van ‘Ziggo Bapp’ - een app beschikbaar voor zowel Apple iOS als Google Android, kan via WiFi of 3G/4G-dataverbinding worden getelefoneerd. Aan de test nemen maximaal 3.000 door de kabelaar geselecteerde bestaande klanten deel.

Bapp is een Voice over IP-applicatie die gebruik maakt van de mobiele of WiFi- internetverbinding (Wifi/3G/4G) voor bellen met de vaste telefoonlijn van Ziggo. Doel van de test is het onderzoeken van het gebruiksgemak en de praktische bruikbaarheid van de app. Ook zal de testers worden gevraagd naar mogelijke verbeterpunten van de app.

Op basis van de testresultaten besluit Ziggo vervolgens of de Ziggo Bapp - al dan niet in gewijzigde vorm - beschikbaar komt voor alle klanten met een vaste Ziggo-telefoonlijn. Volgens Ziggo is het gebruik van Bapp veiliger in het gebruik dan soortgelijke producten. Zo zijn de signalering en de gesprekken versleuteld en kan Bapp uitsluitend verbinding maken met Ziggo-servers en niet met bijvoorbeeld een hotspot die zich voordoet als een Ziggo-server.

Overal bereikbaar

“Ziggo-klanten willen onze diensten altijd en overal kunnen gebruiken”, weet Pieter Vervoort, Directeur Consumenten Producten en Innovatie van Ziggo. “De basis om dat mogelijk te maken begon met onze introductie van de Ziggo WifiSpots. Inmiddels kunnen onze klanten hierdoor op ruim 1 miljoen plaatsen eenvoudig en zonder extra kosten gebruik maken van het internet. Het ligt voor de hand dat onze klanten ook via hun vaste telefoonlijn overal bereikbaar willen zijn. Met het testen van Ziggo Bapp zetten wij hiermee een nieuwe stap. Met deze app ben je niet alleen altijd op je vaste nummer bereikbaar, maar kun je ook goedkoop bellen vanuit het buitenland en bellen met je tablet.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.