Microsoft komt met 'laptopconcurrent' Surface Pro 3

business_trendsICT-concern Microsoft heeft een nieuwe tabletcomputer geïntroduceerd. De Surface Pro 3 heeft een 12-inch groot scherm met een resolutie van 2160 x 1440 pixels en is leverbaar met een Intel Core i3, i5 of i7-processor. Volgens de fabrikant moet het apparaat 'de beste combinatie van een tablet en een laptop' zijn. De nieuwe Surface concurreert dan ook eerder met ultradunne laptops dan met andere tabletcomputers.

De Surface Pro 3 heeft - in tegenstelling tot andere tabletcomputers - een ingebouwde ventilator om de temperatuur van de processor binnen de grenzen te houden. Volgens Microsoft is die ventilator echter 30 procent (energie)efficiënter dan alle andere bestaande ventilatoren. Ook zou de geluidsproductie ‘nauwelijks hoorbaar’ voor de gebruiker moeten zijn.

Nieuw

Met een dikte van 9,1 millimeter en een gewicht van 800 gram is de nieuwe Surface lichter dan zijn voorganger (de Surface Pro 2). Het apparaat is verder uitgevoerd met een magnesiumbehuizing. Microsoft heeft drie jaar gewerkt aan een nieuw scharnier, waardoor de Surface Pro 3 op allerlei manieren kan worden neergezet voor een optimale kijkhoek onder diverse omstandigheden. Voor een verbeterd gebruik op schoot, heeft Microsoft de trackpad in de bijgeleverde Type Cover groter en responsiever gemaakt. Ook de hoes met ingebouwd toetsenbord is aangepast en dunner gemaakt. De hoes is daarnaast voorzien van een extra scharnier, waardoor typen op schoot volgens Microsoft even stabiel zou moeten zijn als met een laptop.

Voor de Surface Pro 3 is tevens een nieuw docking-station ontwikkeld, waarmee de nieuwe tabletcomputer als volwaardige pc kan worden gebruikt, bij voorbeeld in combinatie met 4K-monitoren, en een toetsenbord en muis, naast de standaard meegeleverd stylus. De adviesprijs start bij 799 dollar voor het een Surface Pro met i3-processor; de versie met i5-processor start bij 999 dollar en het topmodel met i7-processor moet minimaal 1.549 dollar kosten. Europese prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.