Britse overheid certificeert Samsungs beveiligingsplatform KNOX

markt_spelersNa maanden van strenge testen en onderzoeken heeft de Britse overheidsinstantie Communications and Electronics Security Group (CESG) Samsungs beveiligingsplatform KNOX goedgekeurd. Hierdoor kan het programma binnenkort ook in de Britse publieke sector worden geïmplementeerd.
Samsung heeft versie 2.0 van zijn KNOX-software recentelijk op de markt gebracht. Met behulp van het pakket moet het voor bedrijven en overheidsinstellingen aanzienlijk eenvoudiger zijn om hun eigen Bring Your Own Device (BYOD) strategieën te implementeren en te managen.

Belangrijke verandering in versie 2.0 is het feit dat het zich niet meer beperkt tot een enkel product: voortaan kan er een portfolio van meerdere producten en diensten mee worden beheerd. 'Wij hebben met interesse kennis genomen van dit bericht', zegt Victor Viveen, lid van de BTG (de onafhankelijke Nederlandse vereniging van grote telecomafnemers in de profit en non-profit sectoren) en Hoofd Dienstenmanagement, Informatievoorzieningsorganisatie Nationale Politie.

'Wij zijn zelf op dit moment bezig met het inrichten van een generiek Mobile Device Management-platform. Ik kan mij echter voorstellen dat KNOX in te zetten is voor speciale doelgroepen. Wel zijn wij beducht op een mogelijke ‘vendor lock in’, met name als het gaat om de keuzevrijheid op het gebied van typen toestellen.'

'We zien dit als versterking in de samenwerking met andere overheidsinstellingen en grote zakelijke ondernemingen te intensiveren', licht Erik Swart, Country Director B2B van Samsung Nederland, desgevraagd toe.

'Wereldwijd wordt KNOX al veel en intensief gebruikt in het bedrijfsleven. We zijn verheugd dat de Britse overheid nu ook groen licht geeft. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt voor Britse overheidsinstellingen en semi-overheidsinstellingen om gebruik te maken van ons beveiligingsplatform. Het feit dat CESG een intensieve periode van testen en onderzoek heeft besteed aan KNOX, versterkt wederom het onafhankelijke bewijs dat het KNOX-platform een zeer goed beveiligingssysteem is voor zowel bedrijven als de publieke sector.'

In mei vorig jaar publiceerde het Amerikaanse Ministerie van Defensie al de zogenaamde Security Technical Implementation Guide (STIG) over KNOX. Door deze ‘goedkeuring’ mag het pakket voortaan ook door medewerkers van het Ministerie van Defensie worden gebruikt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.