T-Mobile USA introduceert Voice over LTE

markt_spelersDe Amerikaanse vestiging van T-Mobile heeft als eerste operator in de Verenigde Staten mobiele spraaktelefonie op LTE-netwerkinfrastructuur (ook bekend als ‘4G’) geïntroduceerd. Oorspronkelijk was LTE slechts bedoeld om snelle mobiele dataverbindingen te faciliteren.

'Noem mij maar ouderwets, maar ik vind het prettig om zo nu en dan een ‘klassiek’ telefoongesprek te voeren. Vandaar dat ik erg blij ben met Voice over LTE', stelde Neville Ray, Chief Technology Officer T-Mobile USA, tijdens de officiële lancering van VoLTE op het 4G-netwerk van zijn werkgever. Ray kondigde tegelijkertijd de introductie van ‘enhanced Single Radio Voice Call Continuity’ (eSRVCC) op de 4G-netwerkinfrastructuur van T-Mobile aan. Hiermee kunnen telefoongesprekken zonder haperen worden gevoerd als de beller buiten het bereik van een 4G-netwerk komt. T-Mobile USA voert momenteel drie smartphones met Voice over LTE-ondersteuning: twee van fabrikant Samsung (de Galaxy Note 3 en de Galaxy Light) en één van LG (de G Flex).

Volgens Ray is de introductie van Voice over LTE slechts een begin: 'Wij komen hierna met een reeks innovatieve communicatiediensten gebaseerd op 4G en WiFi.' Meer informatie wilde hij echter niet geven over de te verwachten diensten en producten. Met de introductie van VoLTE in de Verenigde Staten is T-Mobile zijn grote concurrent AT&T een dag voor geweest. Verizon, een andere grote Amerikaanse mobiele operator, heeft reeds aangekondigd ‘later dit jaar’ met Voice over LTE te komen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.