Huawei rondt succesvolle test 10Gbps WiFi af

markt_spelersDe Chinese netwerkleverancier Huawei heeft onder laboratorium-omstandigheden met succes een proef gedaan met WiFi-technologie waarbij data met een snelheid van 10Gbps draadloos tussen twee punten is verstuurd. De test, verricht in een Huawei-lab in de Chinese stad Shenzhen, moet uiteindelijk leiden tot de introductie in 2018 van een reeks commercieel verkrijgbare producten.

Huawei heeft voor zijn proef een prototype gebruikt dat een maximale doorvoersnelheid van 10,53Gbps heeft bereikt. De fabrikant benutte hiervoor een niet nader gespecificeerd deel van het 5GHz-frequentieband. Het is niet duidelijk over welke afstand de data werd verstuurd.

De huidige WiFi-standaard, IEEE 802.11ac, is circa tien keer langzamer dan de door Huawei geteste 10Gbps-technologie. Naar verluidt, zal de 10Gbps-snelheid in de opvolger van de 802.11ac-standaard worden verwerkt ( ‘802.11.ax’ gedoopt). Saillant detail: Osama Aboul-Magd, Huawei’s hoofd Research & Development, is de huidige voorzitter van de IEEE standaardisatie werkgroep die zich met de 802.11ac-norm bezighoudt. Aboul-Magd is in mei jongstleden ook verkozen tot de voorzitter van de 802.11ax-standaardisatie werkgroep.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.