Ericsson: 93 procent wereldbevolking heeft mobiele telefoon

business_trendsNagenoeg de gehele wereldbevolking, 93 procent, is inmiddels aan de mobiele telefoon. Dat stelt althans netwerkleverancier Ericsson in de jongste editie van zijn ‘Mobility Report’. Volgens het bedrijf  zijn er in de eerste drie maanden van dit jaar op mondiaal niveau 120 miljoen mobiele abonnees (zowel zakelijk als privé) bij gekomen. In 2019 zullen er wereldwijd circa 9,2 miljard mobiele abonnementen actief zijn.

In het Mobility Report signaleren  de Ericsson-onderzoekers tevens dat de smartphone aan populariteit blijft winnen: 65 procent van de wereldwijd verkochte mobiele telefoons in het eerste kwartaal van 2014 viel in de categorie ‘smartphone’. In het kielzog daarvan lijkt LTE/4G eveneens aan een stevige opmars bezig te zijn. Eind maart dit jaar stond de mondiale teller op 240 miljoen 4G-abonnementen, een groei van 35 procent ten opzichte van december 2013. Ericsson meldt dat met name in Noord-Amerika de snellere opvolger van de 3G-standaard voor mobiele datacommunicatie gretig aftrek vindt. De onderzoekers verwachten dan ook dat daar in 2019 4G zo’n 85 procent van alle mobiele abonnementen zal uitmaken. Ook in Azië zal de penetratie van 4G flinke toenemen, aldus Ericsson. Zo wordt verwacht dat per 2019 er in China ruim 700 miljoen LTE-abonnees zullen zijn. Europa lijkt minder te gaan: in 2019 zal het aantal 4G-abonnementen zo’n 30 procent van het totale aantal mobiele abonnementen uitmaken. Op mondiaal niveau neemt het marktaandeel van LTE toe tot zo’n 20 procent (2,6 miljard) van alle mobiele abonnementen eind 2019.

De mobiele dataconsumptie groeit de komende jaren eveneens stevig. De Ericsson-onderzoekers voorspellen dat er tussen 2013 en 2019 het mobiele dataverkeer wereldwijd met een factor tien zal toenemen. Die snelle groei laat zich nu al zien, aldus Ericsson: in het eerste kwartaal van 2014 is er wereldwijd meer mobiel dataverkeer geweest dan in het gehele jaar 2011. Het bedrijf meldt dat in 2013 circa 1,1 Exabyte (1024 Petabyte) aan mobiele data de lucht in is gegaan. Per 2019 zal dat naar alle waarschijnlijkheid gegroeid naar 12 Exabyte.

Links:

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.