KPN wil LTE Advanced uitrollen

markt_spelersOperator KPN gaat vanaf 1 juli 2014 de capaciteit en snelheid van het 4G netwerk vergroten. Deze volgende stap in de uitrol van het 4G netwerk is mogelijk via de uitrol van 4G over de 1800MHz-frequentie en de implementatie van de volgende generatie 4G technologie, ‘LTE Advanced’ gedoopt.

Met de aanstaande uitrol is KPN één van de eerste telecomoperators binnen Europa die de LTE Advanced- technologie commercieel gaat aanbieden. KPN ziet een groeiende databehoefte in de Nederlandse mobiele markt en verhoogt daarom per dezelfde datum ook de databundels en downloadsnelheden voor zowel de zakelijke als de consumentenabonnementen.

Volgende stap

KPN voltooide de uitrol van zijn 4G-netwerk over de 800MHz frequentie in het eerste kwartaal van 2014, waarmee het de eerste Nederlandse provider is met een nagenoeg landelijk dekkend 4G-netwerk. De uitrol van 4G over de 1800MHz/frequentie in combinatie met LTE Advanced is de volgende stap in de uitrol van het 4G-netwerk. Jacob Groote, KPN Vice President Mobile Operations legt uit: “LTE Advanced stapelt de 800MHz- en 1800MHz-frequenties en verhoogt daarmee de capaciteit in het netwerk en maakt in de toekomst downloadsnelheden van wel 200Mbps mogelijk. Hiermee komt KPN tegemoet aan de groeiende vraag van zijn klanten voor snel mobiel internet.” LTE Advanced wordt geïmplementeerd in samenwerking met Ericsson en zal in eerste instantie worden aangeboden in Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven, waar veel 4G-gebruikers gevestigd zijn.

Onderzoek onder 4G-klanten van KPN en Hi geeft aan dat abonnees 2,5 tot 4 keer meer data gebruiken dan voorheen op 3G. Vanaf 1 juli krijgen daarom alle 4G klanten van KPN en Hi toegang tot een hogere downloadsnelheid van maximaal 50Mbps en binnen een aantal abonnementen zullen de databundels worden verhoogd. Deze aanpassingen gelden voor de meeste simonly-abonnementen en een aantal handset abonnementen.

Erik Vercouteren, KPN Vice President Consumer Products:

“Met standaard een ruime databundel en hoge snelheid kunnen onze klanten maximaal gebruik maken van de voordelen van 4G bij KPN en Hi: landelijke dekking, snelheid en stabiliteit.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.