Google doet 'stille overname' 5G-specialist

markt_spelersInternetconcern Google heeft de Amerikaanse high tech startup Alpental Technologies overgenomen. Het in 2012 bedrijfje werkt aan een nieuwe technologie die voor zowel WiFi als 5G, de snellere opvolger van de huidige 4G-infrastructuur voor mobiele datatransmissie, bestemd is. Google heeft geen ruchtbaarheid gegeven aan de overname en weigert desgevraagd verdere details bekend te maken.

Hoewel de website van Alpental Technologies uit de lucht is gehaald, is er nog wel informatie over de ontwikkelactiviteiten van het bedrijfje te vinden. Zo zou er gebruik worden gemaakt van frequentieruimte boven de 30 GHz-band, de zogenoemde ‘millimetre-wave’ (MMW). Hiermee kunnen weliswaar hoge overdrachtssnelheden worden bereikt, maar de ‘straalbreedte’ is daarentegen gering. Hierdoor is het tot dusver alleen toegepast voor het verzenden van informatie waarbij zowel de zender als de ontvanger in elkaars zichtveld bevinden. Alpental zou echter deze belemmering hebben opgelost.

Op de Alpental-technologie gebaseerde producten zouden zowel WiFi- als 5G-netwerken ondersteunen. Ook beloofde de startup enig tijd geleden dat de resulterende hardware ‘ongeveer de afmetingen van een iPhone gecombineerd met een bijzonder laag stroomverbruik’ zou krijgen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.