Vodafone zet small cell-zendmasten in

markt_spelersOperator Vodafone Nederland gaat drukke locaties in de Randstad van 4G small cell-technologie voorzien. Hiermee wil het bedrijf anticiperen op de snel groeiende vraag naar mobiele data op zijn 4G-netwerk.

Small cells zijn kleine zendmasten met een bereik van tientallen tot enkele honderden meters, waarmee Vodafone de capaciteit en snelheid van zijn netwerk op specifieke locaties heel gericht verbetert. De operator is begonnen met de uitrol in de binnenstad van Amsterdam, over circa twee maanden wordt gestart met de uitrol in Rotterdam. Daarnaast wil Vodafone ook drukke locaties in Utrecht en Den Haag voorzien van 4G minizendmasten. Dit jaar zullen in totaal enkele honderden small cells worden geplaatst.

Mallik Rao, CTO Vodafone Nederland: 'Vanaf september dit jaar zullen wij landelijke 4G-dekking hebben, maar in de grote steden zien we nu al een snel stijgende databehoefte. Als je op een zaterdagmiddag op het Rembrandtplein te weinig capaciteit aanbiedt, kunnen klanten last krijgen van filevorming op het netwerk. Daar anticiperen wij op met de inzet van small cells. Dekking is belangrijk, maar capaciteit bepaalt of je daadwerkelijk de snelheid krijgt die je wilt.' Vodafone gaat tevens small cells inzetten waar de capaciteit of dekking van het 3G-netwerk ontoereikend is. De small cells maken gebruik van de 1800 en 2600 MHZ-frequenties.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.